Søk reise
Sesong-guide Thailand

Sesong-guide Thailand

Thailand er langstrakt og delt inn i ulike klimasoner. Det betyr at nord og sør, øst og vest skilles inn i ulike sesonger med hver sine regntider. Det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal reise når. bruk vår sesong-guide som et utgangspunkt for en mest mulig solsikker ferie i Smilets land.

Vår

Fra mars til mai beveger høysesongbeltet seg fra Sør-Thailand (Phuket, Khao Lak, Krabi og øyene i Phangnga-bukten) over til Thailand-gulfen og Koh Samui. Mot slutten av sesongen er Koh Samui utmerket å besøke, med god temperatur og mange soldager. Hua Hin og Cha Am er også gode reisemål på våren, men ettersom disse ligger på fastlandet vil temperaturen være høyere. Det er ikke uvanlig med 37-38ºC i april. Solen er sterk.

Sommer

Koh Samui er sommerfavoritten i Thailand. Dagene kjennetegnes av blå himmel og rolige vindforhold. Dette området av Thailand har noen av landets beste dykkeområder, særlig øya Koh Tao er kjent for sitt klare vann og mangfoldige dyreliv. Koh Samui er en populær destinasjon i sommerferien, og mange av hotellene fylles raskt opp.

Høst

Store deler av Thailand opplever mye regn fra september til november. Hele Sør-Thailand samt Koh Samui er særlig utsatt, men mange dager begrenser nedbøren seg til korte og intense ettermiddagsbyger. Det kan være grov sjø, og det hender i blant fergene ut til Phi Phi-øyene innstilles. Størst sjanse for finvær på høsten får du ved å reise til Hua Hin og Cha Am, disse reisemålene ligger i Thailands mest solsikre provins. Hotellpriser i Thailand er på sitt laveste på høsten og dette er tiden for å unne seg litt luksus til en billig penge!

Vinter

Den beste tiden å besøke Thailand på er i vintermånedene. Stort sett hele landet opplever tørt klima, med mindre luftfuktighet og masse finvær. Både Sør-Thailand og Sentral-Thailand er utmerket å feriere i på vinteren, men ønsker du å prøve noe nytt er naturskjønne Ko Chang helt øst i landet en spennende og nokså uoppdaget øy.

SOLFAKTOR sine reiser til Thailand bestiller du enkelt via vårt online reisesøk. Ønsker du en skreddersydd reise, rundreise eller bryllupsreise hjelper vi deg gjerne med det!

Utvalgte priseksempler til Thailand

Hua Hin     netter     Se mer
Cha Am     netter     Se mer
Pattaya     netter     Se mer
Phuket     netter     Se mer
Koh Samui     netter     Se mer
Khao Lak     netter     Se mer