Søk reise
Santorini – verdens vakreste øy

Santorini – verdens vakreste øy

Halvmåneformede Santorini er en av det greske øyrikets glitrende juveler. Visste du at Santorini faktisk er en liten øygruppe som består av Thíra, Thirassiá, Asproníssi, Palea og Nea Kaméni?

Øya er resultatet av 20 000 års vulkanaktivitet, der vulkanen til slutt kollapset og dannet et enormt krater, som vi i dag kaller for Kalderan. Den franske dykkeren og eventyreren Jacques Cousteau lette etter den sunkne byen Atlantis her ved Santorini. Det er de brente kraterveggene som gir øyene dramatisk landskap. Nettopp derfor er Santorini en av verdens mest fotograferte øyer.

Steder å besøke

Hovedstaden Fira har høyt tempo, og om sommeren samles her folk fra hele verden for å feste, nyte utsikten og livet. I Fira finnes det et stort utvalgt av butikker, restauranter og barer. Fira ligger høyt oppe, så om du orker kan du også gå de 600 trappetrinnene fra havnen – men tvil ikke, for det finnes også transportmidler som hjelper deg opp.

Imerovigli ligger ved siden av Fira og her er det enda mer spektaktulær utsikt over de gamle vulkankratrene der cruisebåtene ligger. På den andre siden siden av øya brer lange fine strender seg ut med den karakteristiske svarte lavasanden. Spesielt Kamari er en populær destinasjon for familier. Langs denne delen av kysten finnes mange restauranter, barer, butikker og hoteller.

Santorini er en øy for livsnytere!

Mat og drikke

Man spiser godt på Santorini. Frist dine smaksløker med små cherrytomater med smaken av sol, verdens kanskje beste aubeginer, Santorinis gode bønnesalater, store modne kapris og mist ikke “hloró tyrí”, en lokal produsert geitost.

Hva drikker du på Santorini?? Man kan finne mye gode viner på denne øya. Den vulkanske jorden gir gode vekstvilkår for vinproduksjon. Druesortene Assyrtiko, Athyri, Aidani, Mantilaria og Mavrotragano er druer du kan smake om du besøker en av vingårdene, eller bestiller en vin til middag på en restaurant.

Vil du heller smake en vulkanøl? Den lett eksplosive smaken er resultatet av at man mikser en blanding av grapefrukt og saft fra sitrusfrukter fra naboøya Naxos, og tilsetter vann som er rikt på mineraler og smaker fra den vulkanske underjorden. Til slutt filtreres det gjennom et filter gjort av lavastein. Skål!

Dette kan du ikke gå glipp av:

  • Solnedgangen sett fra Oia. Spektakulært og vakrere enn på film
  • Ett besøk til utgravningene av Akrotiri. Akrotiri var en av hellas mest rike steder under bronsjealderen( 2000-1700 f.kr) og her kan man oppleve hvordan en gresk by kunne se ut for 3700 år siden. Et velutviklet veinett, kloaksystem og hvordan man levde i hus som kunne være flere etager høye.
  • Øyas strender. Ikke så langt fra Akrotiri finner du øyas kanskje mest berømte strand; den røde stranden med imponerende røde klipper som gir deg et vakkert og rødt landskap. Du kan komme til den her stranden gjennom å gå i ca 10 min fra Akrotiri, eller ved å hoppe på en båt fra Kamári, Akrotiri eller Perissa.
  • Hvite stranden, et must å oppleve på Santorini. Svart sand, grå og hvite steiner og hvite klipper gir en utrolig kulisse. Andre strender du også kan nyte ligger langs kysten ved Monólithos, Kamari och Perissa.

 

Fira     netter     Se mer
Fira     netter     Se mer
Fira     netter     Se mer
Imerovigl     netter     Se mer
Imerovigl     netter     Se mer
Imerovigl     netter     Se mer
Kamari     netter     Se mer
Kamari     netter     Se mer
Kamari     netter     Se mer