Søk reise
Samos – et lite stykke gresk paradis

Samos – et lite stykke gresk paradis

Samos er en gresk øy helt øst i Egeerhavet. Med sin frodige natur og lange og rike historie, er øya et spennende reisemål for alle som vil oppleve det ekte Hellas. Øya har enkel adkomst, med egen flyplass, og gode muligheter for shopping, uteliv og strand. 

Det er mange flotte ting å se og gjøre på Samos. Man finner blant annet helligdommen Heraion, som i dag er på UNESCOs verdensarvliste. Den store matematikeren og fysikeren Pythagoras er også født på Samos. Byen oppkalt etter ham, Pythagorion, er øyas mest populære turiststed. Den sjarmerende lille byen har en hyggelig havnepromenade og en av øyas fineste sandstrender.

Er du en romantiker, kommer du til å  elske Kokkari. Dette er en gammel fiskerlandsby på øya, som nå har et variert utvalg av hoteller og restauranter. I tillegg er det vakre strender i området. Rullesteinsstranden i byen gjør vannet ekstra klart her. Mange av hotellene er familiedrevne og byr på ekte gresk gjestfrihet.

Vil du ha litt av hvert, så er Vathi et perfekt sted å tilbrigne ferien. Vathi er også det stedet turistene kaller for Samos by. Her får du både by og strand, butikker og fornøyelser. Utelivet er livlig i høysesong, uten at det blir for mye bråk for turister som ikke er interessert i uteliv og fest.

Samos ligger kun halvannen time med båt fra Tyrkia, og det er populært med dagsturer til Kusadasi. Slike dagsturer kan du enkelt bestille når du er på øya. Ellers er klimaet er normalt middelhavsklima med gjennomsnittstemperatur på rundt 30 grader celsius om sommeren.

Utvalgte priseksempler til Samos i Hellas

Samos     netter     Se mer
Samos     netter     Se mer
Samos     netter     Se mer