Søk reise
Roma by og kultur

Roma by og kultur

Ingress

Mellomtittel

Roma er for mange Italias kulturelle hovedstad, i tillegg til å være den faktiske hovedstaden i landet. Her finner du utstillinger, konserter og show året rundt – i tillegg til store historiske severdigheter.

  • Roma Europa Festival: Festivalen som arrangeres i september og oktober har vært et årlig innslag i Roma siden 1986. Festivalen handler om moderne kunst, teater, musikk og dans, hvor kunstnere fra hele Europa bidrar med sitt.
  • Festival Romics. I oktober arrangeres denne morsomme tegneserie festivalen i Roma. Her kommer verdens mest berømte tegneserie forfattere, og det arrangeres utstillinger, visninger av tegnefilmer og mye annet show.
  • Roma Jazz Festival. Denne årlige festivalen arrangeres i Roma oktober hvert år, og er fullstendig dedikert til jazzmusikk. Festivalen ble arrangert første gang i 1876, og det er både italienske og internasjonale artister som spiller.
  • Estate Romana. Fra juni til september arrangeres Estate Romana i Roma som er en blanding av flere forskjellige arrangementer. Alt fra musikk og teater til kino. Arrangementer foregår som regel i de mest karakteristiske stedene i Roma som tiltrekker tusenvis av kunstnere fra hele verden til å delta.
  • Donna Sotto le Stelle. Hver juli kommer verdens mest berømte motedesignere og viser frem sine verk i Roma. Verkene blir presentert ved en storslått catwalk ved Spansketrappen på Piazza di Spagna i  Roma.

Opplevelser vår/høst 2015

I uminnelige tider har vi valfartet til Den evige stad Roma. Det er lett å forstå hvorfor. Dagens Roma er fremdeles en av verdens mest romantiske og storslagne byer. Her finnes alt det gode livet har å tilby; de mest omtalte bygningene, den beste kunsten,  fløteis, skummende cappuccino, fantastiske viner og shopping i verdensklasse.

Av opplevelser nevner vi: Colloseum: Av Romas alle monumenter er det kanskje Colosseum som vekker størst nysgjerrighet hos så vel unge som gamle. Nesten alle kan relatere til de dødbringende gladiatorspillene med ville dyr, som gikk for seg i denne kjempearenaen.

Colosseum ble innviet i år 80 etter Kristus med en 100 dager lang innvielsesseremoni der 5000 dyr ble slaktet.

Pantheon: Det antikke Roms best bevarte bygning gir de besøkende et underlig synsbedrag. Det som fra utsiden ikke synes særlig spektakulært, får helt andre dimensjoner så snart man har kommet inn og gisper over kuppelens mektige åpenbarelse. At romerne oppførte den for over 2000 år siden, er en bedrift man må beundre.

Forum Romanum: Forum Romanum var det antikke Roms kommersielle, politiske og religiøse sentrum. Et eventyrland, en mosaikk av tempelruiner, slitte marmorgater og basilikaer. Gratis inngang, men det kan være verd å koste på seg en guide som forklarer underveis. Eller skaff deg et kart med rekonstruksjon over hvordan torget, som hele Romerriket ble styrt fra, så ut under antikken.

Fontana di Trevi: Fontenen ble verdensberømt da den svenske skuespilleren Anita Ekberg vasset omkring i den i Fellinis ”La Dolce Vita”. Og ser mer imponerende ut i virkeligheten enn i filmen.

Her kan du bestille noen av severdighetene:

Vatikanet: 

Vi ble guidet flott gjennom Vatikanmuseer, Vatacombs og St.Peters Basilika med vår hensynsfulle, oppmerksomme, søte, kunnskapsrike og ikke minst formidlingsdyktige guide Aurora!! Anbefales! Billetter her:

http://www.ticmate.no/sightseeing/vatikanmuseer-vatacombs-og-st-peters-basilika/

Colloseum, Forum og City Centre:

Veldig bra tur. Vår guide Chiara var fantastisk. Hun var svært engasjert, kunnskapsrik og snakket svært bra engelsk.

Delen med Colosseum og Forum var den beste delen. City Centre, som bestod av besøk ved Fontana di Trevi, Panteon og Piazza Navona kan man kanskje like gjerne gjøre på egenhånd. Kan anbefales! Billetter her:

http://www.ticmate.no/sightseeing/colosseum-forum-og-city-centre/

Pompeii:

Denne turen starter tidlig om morgenen, hvor bussen drar til Pompeii. Prisen på turen inkluderer lunsj, transport, guide og alle inngangspenger.

Billetter her:

http://www.ticmate.no/sightseeing/busstur-til-pompeii/

Illuminated Rome walk:

Nyt Romas vakreste Piazza og fontener mens de blir opplyst når natten faller. Denne turen “Illuminated Rome Walk” vil vise deg undrene av Pantheon, Fontana di Trevi og Piazza Navona i et annet lys. En spasertur man vil huske for alltid! Billetter her:

http://www.ticmate.no/sightseeing/illuminated-rome-walk/

 

Roma     netter     Se mer
Roma     netter     Se mer
Roma     netter     Se mer
Roma     netter     Se mer