Søk reise
Reisetips til Marmaris

Reisetips til Marmaris

Feriebyen Marmaris byr på fornøyelser og badeliv, shopping og severdigheter. Her finner du en helt unik miks av nytt og gammelt, kultur og historie. Her er noen reisetips:

GAMLEBYEN
Borgen ligger på en odde og bakom odden finner du marinaen og gamlebyen. Her finnes trange smug, basarer og markeder der du kan kjøpe alt fra velduftende krydder, til t-skjorter og smykker. Her finnes også utallige restauranter, eller “lokantas” som tyrkerne selv sier, der du spiser både bra og billig mat. Du finner også masse barer og klubber som holder åpent hele natten. Utelivet i Marmaris er veldig livlig.
STRANDEN
Vest for borgen begynenr den lange strandpromenaden der de fleste hotellene også ligger. Stranden strekker seg ca. 7 km, mot Icmeler. Stranden er ganske smal, og består av grus, sand og og rullesten.
Her tilbys en rekke aktiviteter, og paraseiling er populært, da får du god oversikt over Marmaris fra oven. Vil du oppleve enda finere strender kan du ta en av de mange små badebåtene ut til Turunc eller
Kumlubüyök.
SEVERDIGHETER
Marmaris er en utmerket base for å se berømte utfluktsmål som Pamukkale (“bomullsborgene”, et kjent område med spesielle, kritthvite kalksteinsformasjoner) og Efesos, en av antikkens store steder (i dag et arkeologisk utgravingsområde). Borgen i Marmaris har også et museum med arkeologiske og etnografiske funn som er verdt å få med seg. I Dalyan, 22 km unna, kan du bade i leire, og se skilpadder ved Turtle Beach.

Turismen og infrastrukturen i Marmaris er velfungerene og god utbygget, men byen har klart å bevare sin tyrkiske sjarm. Et hyggelig reisemål med både rolige områder og livlige bargater. Marmaris ligger i tilknytning til Dalaman Internasjonale Lufthavn, og det finnes direktefly fra Norge.

Priseksempel til Marmaris

Marmaris     netter     Se mer
Marmaris     netter     Se mer
Marmaris     netter     Se mer
Marmaris     netter     Se mer
Marmaris     netter     Se mer
Marmaris     netter     Se mer