Søk reise
Reise til Lanzarote

Reise til Lanzarote

Lanzarote er en av Kanariøyene. Her finnes en rekke feriebyer med flotte strender, og du kan også oppleve øyas nasjonalpark med vulkaner og flott natur.

Lanzarote er den østligste av Kanariøyene, og denne vulkanøya har en særegenhet du ikke finner andre steder. Opplev familievennlige feriebyer, flotte strender og velholdte hoteller. Er du av den aktive typen som søker uteliv, fornøyelser og god shopping så er Puerto del Carmen utmerket. Her ligger barer, butikker og restauranter tett i tett langs den hyggelige strandpromenaden. Den gamle fikserlandsbyen Playa Blanca (“Hvite Strand”) ligger sør på øya, og til tross for at turismen har fått fotfeste finner du fortsatt den genuine sjarmen og atmosfæren som alltid har vært her. Området er også et fint utgangspunkt for å oppleve Papagayostrendene, Lanzarotes beste strender. Lekre hoteller og stilren infrastruktur finnes ved Costa Teguise, et nyere turistområde med flotte hotellkomplekser langs en finkronet sandstrand. Er du glad i windsurfing og golf er dette innen rekkevidde hvis du bor her. Costa Teguise er også mange barnefamiliers førstevalg.

Reise fra Oslo

Lanzarote     netter     Se mer
Lanzarote     netter     Se mer
Lanzarote     netter     Se mer

Reise fra Bergen

Lanzarote     netter     Se mer
Lanzarote     netter     Se mer
Lanzarote     netter     Se mer

Strandbilde på Lanzarote - Kanariøyene

Mer om Lanzarote

Historie

Det antas at Lanzarote var den første av Kanariøyene som ble bosatt, allerede i år 1100 f.kr. Etter Romerrikets fall forble øyen igjen ubebodd frem til år 999 e.kr. Øya har frem til i dag vært under både arabisk og osmansk styre før den i 1927 ble en del av den spanske provinsen Las Palmas. Lanzarote har opp i gjennom tidene vært rammet av både ekstrem tørke og en rekke vulkanutbrudd, noe som i dag gjenspeiles i den unike geografien på øya.

Klima

Lanzarote har ørken-klima, som kjennetegnes av svært lite årlig nedbør. Desember er den måneden det regner mest, men fortsatt med et gjennomsnitt på kun 4 regndager.

På Lanzarote blir det aldri ekstremt varmt og aldri veldig kaldt. Årlig gjennomsnittstemperatur er på ca 20-29°C. Øya kan besøkes hele året, men turistsesongen varer i hovedsak fra november til april

Strender

Puerto Del Carmen: Noen av øyas fineste strender. Vannet er rolig året rundt.
Playa Blanca: Strender og badeviker ligger på rekke og rad. Finkornet sand.
Teguise: Lange, hvite strender, forholdsvis lite bølger, men det kan ofte være litt vind.
Tinajo: Et av Europas beste surfeområder. Mye bølger og vind, og perfekt for deg som elsker vannsport

Papagayo: Finkornete strender med majestetiske klipper som bakteppe. Flott natur og øyas vakreste strand.

Shopping

Alle turistområdene byr på shopping, men best er det i Puerto del Carmen. På Øya finnes også noen kjøpesentere, og selvfølgelig spanske markeder. Søndagsmarkedet i Teguise er verdt et besøk.

Lanzarotes kommersielle og politiske sentrum, Arrecife, byr også på shopping, med både lokale utsalg og mange internasjonale kjedebutikker. Populære suvenirer er mojo-saus, olivenolje, vesker, sko og gjenstander laget av vulkansand fra øya.

Opplevelser

På Lanzarote er selvsagt sol og bad i fokus, men andre populære aktiviterer er vulkanutflukter, windsurfing, golf, besøk i Timanfaya Nasjonalpark, scuba-dykking, snorkling og sykkelturer.