Søk reise
Raske reisetips til Halkidiki

Raske reisetips til Halkidiki

Halkidiki ligger på det greske fastlandet. Her finnes en rekke vakre badeperler, og det er mange ting å se og oppleve. Storbyen Thessaloniki er også verdt et besøk. Nedenfor finner du tips til ting å se og gjøre i Halkidiki og byene omkring.

 

Utvalgte priser til Halkidiki

Thessaloniki     netter     Se mer
Thessaloniki     netter     Se mer
Psakoudia     netter     Se mer
Psakoudia     netter     Se mer
Kassandra     netter     Se mer
Kassandra     netter     Se mer

HER BADER DU

Strendene på Halkidiki er kjent for sin myke sand, krystallklare vann og avslappede atmosfære. Særlig Kassandra-halvøyen nevnes når man snakker om Hellas´ beste strender. Langgrunne Skala Fuorkas er en av disse. Hit lokkes titusenvis av turister i sommermånedene, men dette er også et populært sted for lokale å nyte fridagene på.

Sithonia har noe færre turister, og den lille byen Kalamisti kan friste med en herlig, gresk atmosfære og en hyggelog strand med flere kafeer og restauranter.

Store deler av halvøyen Athos er dessverre stengt for turister, men rundt badebyen Ouranoupolis finnes små strender og badeviker tutistene ikke har oppdaget ennå. Her gjelder det å forhøre seg med de lokale – de vet akkurat hvilken strand du burde besøke!

DETTE SPISER DU

Akkurat som ellers i Hellas produseres selvfølgelig olivenolje og vin også her. Som alltid finner man den beste maten på de lokale tavernaene, ofte til en brøkdel av prisen på de store hotellene. Spør gjerne servitøren hva som er dagens spesialitet. Gresk salat og moussaka er favorittretter man ikke kommer utenom, men det greske kjøkken har også mange andre spennende retter å by på. Fersk sjømat av ypperste klasse bugner det av, og her er det bare å smake seg frem blant de delikate råvarene.

SE OG OPPLEVE

Rundt Kassandra-halvøya er det flere oldtidsplasser som bør besøkes, blant annet Zeus tempel i Kalithea og det kjente tårnet i Nea Fokea. Petralonagrotten ligger en times kjøriing ut fra Hanoti, og er en spesiell opplevelse med fascinerende farge- og steinkombinasjoner. Grotten ble oppdaget  for bare drøyt 60 år siden, men samtidig ble det gravd frem et 700.000 år gammelt kranie. Til dags dato er dette fremdeles Eurpas eldste skjelettfunn.

GÅ IKKE GLIPP AV

Klostrene på Athos-halvøya. Her bor over 2.000 munker i to dusin klostre. Store deler av området er avstengt, men man kan søke et spesielt innreise-visum som gir mulighet til å besøke “republikken”. Kun menn kan godkjennes som besøkende, og kvinner er helt utestengt. Den enkleste og vanligste måten å se klostrene på, er ved å ta en båtutflukt langs kysten.