Søk reise
Praha – Europas vakreste by

Praha – Europas vakreste by

Praha er hovedstad i Tsjekkia, og med sine 2,2 millioner innbyggere er det en stor by – med et enda større hjerte. Her vil du garantert bli godt kjent både med lokale og med andre turister.

Byen deles i to av elven Moldau. På den ene siden er hovedsentrum, mens den andre siden består av frodige åssider og vakre slott. Den beste måten å krysse elven på, er over Karlsbroen.

Mellomtittel

Praha er en storbyfavoritt blant mange. Her finner du arkitektur og katedraler som kan ta pusten fra deg, mange severdigheter og masse historie i gamle bydeler og smug. Samtidig er det en billig by! Mange velger å unne seg

Shopping i Praha er gøy, og du kan handle i alle de kjente merkevarebutikkene, fra sportsklær til luksusvarer. I tillegg er krystall og glass populært å ta med seg hjem, og du kommer garantert ikke unna et besøk i en av de mange innbydende krystallbutikkene.

I Praha bor du bra til en billig penge, og mange velger å unne seg et 4 eller 5 stjerners hotell på reisen. Det koster ofte ikke mye ekstra.

Mellomtittel

En av de fremste storbyfavoritter som mange har forelsket seg hodestups i. Arkitektur og katedraler som tar pusten fra deg, et vell av severdigheter og historie, brosteinsbelagte gater gjennom gamle bydeler og koselige smug.

Praha er nok en av Europas vakreste byer og en favoritt blandt juleshopping. Byen har en egenartet atmosfære og overraskelser lurer overalt.

Er du glad i kunst eller teater og opera er Praha i særklasse med sitt rike kulturliv og rike teaterhistorie som strekker seg helt tilbake til slutten av 1700 tallet.

Praha byr også på mye lokal og spennende mat og mye godt øl som du får servert latterlig billig. Absolutt et sted for en romantisk reise:-)

De fleste restaurantene i området har varmelamper, slik at du har mulighet å sitte ute og få med deg den gode stemningen og folkelivet. Du finner også mengder av brune puber, sammen med gallerier på rekke og rad. På torget finner du den berømte astronomiske klokken, som er et urverk fra middelalderen. Her får du en fantastisk utsikt fra tårnet.

Har du først vært i Praha én gang kommer du helt sikkert til å reise tilbake!

Her er Solfaktors beste tips for deg som skal reise til Praha:

  1. Gå gå gå! Dropp taxi. Praha er gå-vennlig og det er aldri langt til nærmeste pub. En pust i bakken og en kald Pilsner gir ny energi.
  2. Shopping: Fra trendy Na Prikope med det siste innen mote og merkeklær, til skinn, håndverk og krystall i de trange smugene i gamlebyen.
  3. Se byen fra nye vinkler på et elvecruise. Mange av båtene har servering, og da kan du både spise, drikke og gjøre sightseeing uten å reise deg opp fra stolen.
  4. Spis middag på Klub Architektu, en rustikk kjellerrestaurant i gamlebyen med nydelig mat og store porsjoner.
  5. Bli med på pub-til-pub med lokal guide og oppdag byens små, bortgjemte og autentiske kneiper. Turene avsluttes ofte med deilig tsjekkisk lunsj.
  6. Rundt torget i gamlebyen ligger flere katedraler der det ofte er konserter. Stemningsfull og vakker musikk i storslåtte byggverk.
  7. Ta en drink på Bed Lounge, en trendy bar nær gamlebyen. Kun hvitt interiør, hvite loungesofaer og masse puter. Chill-out musikk og fargerik belysning. Verdt et besøk!
  8. Velg hotell med omhu. Bo nære gamlebyen. Sentrale hoteller er ofte bare noen hundrelapper dyrere enn de som ligger et stykke fra sentrum. Du sparer både tid og taxipenger. Tre hoteller vi liker er Grand Majestic Plaza, Savic Hotel og Barcelo Old Town.

Priseksempel til Praha

Praha     netter     Se mer
Praha     netter     Se mer
Praha     netter     Se mer
Praha     netter     Se mer
Praha     netter     Se mer
Praha     netter     Se mer