Søk reise
Julemarked i Tyskland

Julemarked i Tyskland

Historien om tyske julemarkeder går tilbake til senmiddelalderen. I dag øker magien rundt de tradisjonelle, tyske julemarkedene og blir sterkere for hvert år. For det meste er de å finne i skjønne, historiske omgivelser – på steder der besøkende kan kjøpe god kvalitet og håndlagde julegaver. Her tilbys typiske, kulinariske lekkerbiskener som ingefærbrød, Christstollen, ristede nøtter, Bratwurst og gløgg – og underholdning der både voksne og barn kan boltre seg på skøyteis, se forestillinger om kristusbarnet eller gå på julekonserter. Du kan velge mellom 150 av de vakreste julemarkedene i Tyskland. Her er noen forslag som er lette å nå fra flyplassen i München eller Frankfurt.

Julemarkedet i Frankfurt
27. november – 22. desember 2017

De vakkert dekorerte bodene tilbyr mange lokale og regionale spesialiteter – som ingefærbrød, «Bethmännchen» eller varm eplevin. I tillegg til søtsaker finner du tradisjonelle julevarer – som julepynt, kunstgjenstander og typiske håndverk fra Frankfurt som keramikk- og steinkreasjoner.

Munchen Christkindlmarkt – marked med tradisjon
27. november – 24. desember 2017

Når mørket senker seg, og Christkindlmarkt begynner å glittere, blir atmosfæren på Marienplatz i sentrum av München som fortryllet.

Rothenburg ob der Tauber julemarked
1. desember – 23. desember 2017 

Duft av «hvit» gløgg og brente mandler, tenning av tusener eventyr-lys og festlig musikk fra lokale messingband. Alt ditt hjerte kan begjære finner du på julemarkedet i Rothenburg ob der Tauber.

Nürnberg julemarked
1. desember – 24. desember 2017 

På Hauptmark i den historiske gamlebyen starter «Kristusbarn»-seremonien på det verdensberømte Nürnberg- julemarkedet. Denne unike julebyen tilbyr middelaldersk atmosfære, originalt Nürnberg ingefærbrød, Nürnberg Bratwurst og verdens største Feuerzangenbowle (punsjbolle). Alt dette i tillegg til stemningsfulle advents- og julekonserter i kirkene, en tradisjonell juleforestilling i barokke St. Egidien-kirken og på Spitalgasse, «Barnas jul» på Hans-Sachs plass, Partner bymarked på Rathausplatz, kunst og håndverk i Handwerkerhof, parader til slottet og kjøreturer med postvogn. Nürnberg forvandles til en enestående, altomfattende juleopplevelse.

Flere romantiske markeder i Franken

I desember er torgene i Frankens byer fulle av førjuls-magi: Uimotståelige dufter av nygrillede pølser, brente mandler, ingefærbrød, gløgg og rompunsj.

Nürnberg Christkindlmarkt

1. desember – 24. desember 2017

Würzburg julemarked

1. desember – 23. desember 2017

Coburg julemarked

1. desember – 23. desember 2017

Du finner mer informasjon om julemarkedene og mye mer her:

http://www.germany.travel/no/specials/julemarkeder/jul.html

For mer info om Tyskland, sjekk nettsiden www.germany.travel

Toppbilder (fotograf fra øverst til venstre):
©visitfrankfurt, Fotograf: Holger-Ullmann, ©DZT, Franz Marc Frei/Lookphotos
©München Tourismus, Fotograf: Joerg Lutz, ©München Tourismus, Fotograf: Lukas Barth

©München Tourismus, Fotograf: Joerg Lutz

Vinn headphone fra Marshall – delta i konkurranse her…

Det er enkelt å komme seg til München og Frankfurt med Lufthansa.

Sjekk flybilletter i vårt flysøk nedenfor – du endrer enkelt antall personer etter du har valgt dato og klikket på søk.
Finn hotell i Berlin her…
Finn hotell i Frankfurt her…
Finn hotell i Hamburg her…

Finn hotell i Munchen her…

Når det gjelder storby-pakker (fly+hotell) lenger ned, endrer du enkelt avreisested, dato, antall personer etc etter du har klikket på “SE MER”

Storby fly+hotell fra Oslo

Berlin     netter     Se mer
Frankfurt     netter     Se mer
Hamburg     netter     Se mer
Munchen     netter     Se mer

FLYBILLETTER