Søk reise
Oppdag Madeira

Oppdag Madeira

Med imponerende landskap er Madeira målet for dem som er på utkikk etter en flott blå himmel og en skinnende sol, vennlig og smilene, eksemplarisk gjestfrihet som inspirerer til ro og avslapping. Madeira tilhører Portugal, og øygruppen består også av tre andre øyer: Porto Santo, og ubebodde Desertas og Selvagens.

Natur og klima

På Madeira er det et ytterst mildt klima med omkring 25º om sommeren og 17º om vinteren og med moderat fuktighet. Øya har lange strender med friskt og klart vann! I tillegg kan du reise til nordsiden av Madeira og nyte de naturlige saltvannsbassengene i Porto Moniz og Seixal. Disse bassengene er skapt av vulkaner, og vannet fra sjøen trenger naturlig inn!

Det er i landskapets skjønnhet du finner noen av Madeiras største turistattraksjoner. På grunn av ulendt terreng kan du fort føle at en vandring i det flotte landskapet er mye mer enn en enkel gåtur. Det er over 2000 stier på øya, som du kan utforske til fots eller på sykkel!

Hva kan man gjøre på Madeira?

Surfe: Madeira er omtalt som et av de besten stedene i verden, for surfere! Internasjonale surfere kaller øya for Atlantic Hawaii. Med en dybde på mer enn 3000 meter er Maderias kyst hjemsted for en rik fauna. Du kan dykke og snorkle, eller velge å holde deg i vannoverflaten og ta en båttur. Da kan du forvente mange overraskelser, som for eksempel å møte en hval eller en vennlig gruppe delfiner.

Fest og moro: Drikk en “poncha”, slapp av og nyt til fulle de begivenheter som fyller øya. Det er  karneval i februar og mars, den store blomsterfesten i april eller mai og ikke minst Atlanterhavsfestivalen som markerer starten på sommeren på Madeira. Den består av en rekke forestillinger, og finner sted de fire helgene i juni-måned. Gå heller ikke glipp av Madeiravin-festen i august og september.

Spise: Maten på Madeira er variert. Noen av spesialitetene er honningkake, sverdfisk, blåskjell, spydstekt kjøtt på laurbærkvister og hjemmelaget couscous. I tillegg er det den berømte Madeira-vinen. Den kan serveres som aperitiff eller dessertvin. Denne vinen er en hetvin som har eksistert i over 500 år, og blir produsert i bakkene og vinkjellere i Madeiras vinområde.

Marked: Mercado dos Lavradores ligger midt i byens historiske sentrum. I en kombinasjon av Art Deco og modernisme kan dette markedet tilby det beste som finnes på øya: De friskeste og mest eksotiske fruktene, blomster, kjøtt, fisk, grønnsaker og krydde

Steder å utforske

Liggende i en bukt ved Atlanterhavet på sydkysten av Madeira ligger Funchal, hovedstaden for øygruppen Madeira. Byen er kosmopolitisk, full av historie, kultur og underholdning og er øyas største turistsenter. Navnet kommer fra ”funcho” som er en vill urt og som fantes i store mengder da øya ble befolket. Med formen av et amfiteater, strekker Funchal kommune seg langs en fjellside, fra havets overflate til Pico do Areeiro på 1818 m høyde.

Hvis det finnes steder som ser ut til å være skapt i en drøm, er Porto Santo et av dem. Kun 50 km fra Madeira ligger dette lille paradis med en lang og vidunderlig sandstrand, som strekker seg langs hele den sydlige kyst av øya. Et rolig og avslappende miljø med anerkjente terapeutiske egenskaper, som alltid venter på at bli utforsket og benyttet av deg. Hvis du skal utforske Porto Santo kan du dykke eller bare nyte de forskjellige strendene!

Til Madeira fra Oslo Gardermoen – noen utvalgte hotell

Lejligheter Buganvilia     netter     Se mer
Dorisol Florasol     netter     Se mer
Hotel Estrelicia     netter     Se mer
Four Views Monumental Lido     netter     Se mer
Orca Praia     netter     Se mer
Eira do Serrado Hotel and Spa     netter     Se mer
Hotel do Carmo     netter     Se mer
The Lince Madeira     netter     Se mer
Dorisol Mimosa     netter     Se mer
Dom Pedro Garajau     netter     Se mer

Til Madeira fra Bergen

Madeira     netter     Se mer
Madeira     netter     Se mer