Søk reise

Eventyrlige Sharjah

Sharjah – en kultur metropol

Kultur, historie og eventyr – oppdag Sharjah. Som et av de 7 Forenede Arabiske Emirater er Sharjah rik på historie og kultur.

Sharjah er utnevnt som Cultural Capital of the Arab World by UNESCO og er hjemsted for et av verdens viktigste museer – Sharjah Museum of Islamic Civilisation.

Sharjah byr på et stort utvalg av kulturelle opplevelser og historiske høydepunkter – her kan man besøke spennende museer, fascinerende moskeer, kreative gallerier samt oppleve arabisk kunst og få innblikk i den spennende lokale kultur. Med utikt over Khalid Lagoon, er Al Noor Mosque en av Sharjahs fineste moskeer man kan besøke.

Museene i Sharjah spenner over et bredt innhold – her kan feks nevnes Contemporary Arab Art MuseumSharjah Archaeology Museum og Sharjah Heritage Museum. Det finnes derfor noe for enhver smak i den kulturelle genre.

I det store og hele er Sharjah kjennetegnet av en fin, autentisk og spesiell stemning. Som reisende vil man oppleve en enorm gjestfrihet blant landets befolkning og en stor interesse for å innvie de besøkende i landets kultur og historie.

button: flybilletter

button: hotell

Pakkereiser til Sharjah

    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer

Utendørs eventyr og adrenalin

Sharjah er mer enn historie og kultur.

Med landskaper som går tvers over ørkenen, fjell og sandstrender så skapes det muligheter for et stort utvalg aktiviteter. Alt fra vannsport som kajakk, vannscooter og dykking til hiking, mountainbike og rideturer er mulig i Sharjah.

Syd for Sharjah ligger ørkenområdet Big Red. Her kan man oppleve de storslåtte sanddynene og kjøre firehjulstrekker, motorsykkel eller ATV. Det er også mulig å stå på sand-board eller bare nyte en hyggelig piknik eller en romantisk solnedgang.

Landets flotte natur er også hjemsted for et variert dyreliv – man kan feks besøke childrens farmAlQurm Nature ReserveShark Island og Wasit Nature Reserve.

Naturopplevelsene og landskapene er i seg selv besøket verdt.

En familievennlig destinasjon

Sharjah er også den perfekte destinasjon for familier, som reiser dit for å nyte solen og det rene badevannet ved de familievennlige lavvanns strendene. Man kan også besøke en av de flotte parkene  og gå en kveldstur langs den imponerende strandpromenaden Al Majaz, som byr på et stort utvalg kaféer og spisesteder, minigolf og ikke minst et vannpark med en tilhørende stor lekeplass.

I byen ligger også vann- og lekelandet Al Montazah, med 126.000 kvadratmeter opplevelser for både små og store!


Øya Al Noor

Øya Al Noor ligger utenfor byens pulserende liv og rommer opplevelser og aktiviteter for alle aldre, herunder en tropisk biosfære – et kjempe drivhus fylt med de flotteste sommerfugler – og en 3,5 kilometer lang promenade sti, som spesielt om kvelden er en flott opplevelse. På Al Noor finner du også lekeplasser med blant annet husker og rutsjebaner. Øya er en fin miks av moderne visjoner og arabisk kultur – og byr på en blanding av kunst, lærerike opplevelser og underholdning for hele familien.

Massevis av shoppingmuligheter

I Sharjah kan du gå på jakt efter lokale skatter i souk’en, hvor du kan kjøpe gull, tepper, smykker, te og krydder. Men byen har også supermoderne shoppingsentre med alt hva hjertet kan begjære – ofte til overraskende lave priser. Hvis dette ikke skulle være nok, ligger metropolen Dubai kun 17 kilometer unna og det enkelt å kombinere ferien i Sharjah med en dagstur til Dubai.

button: flybilletter button: hotell button: pakkereiser