Søk reise
Miniguide til Mallorca - Middelhavets mest populære ferieøy

Miniguide til Mallorca - Middelhavets mest populære ferieøy

Nordmenn elsker Mallorca, og den populære øya har et stort utvalg av små og store reisemål. Vi  har funnet frem til stedene som passer best for deg – enten du skal feriere med eller uten barn i  sommer. 

-Generelt sett så velger barnefamiliene Alcudia, mens voksne uten barn holder seg nær Palma. Og  det er absolutt ikke noe galt i det, understreker Ruth-Elin Simonsen fra Solfaktor.no. Hun mener imidlertid at  Mallorca har så mye å by på at det kan være verdt å prøve noe nytt neste gang du legger ferien til  den populære Middelhavsøya.

-Her finnes det noe for absolutt alle, enten du vil slappe av, trene, shoppe eller feste. Mange av  feriestedene passer selvfølgelig både for deg som reiser med og uten barn, men noen av dem er mer  tilrettelagt for familier eller voksne uten barn enn andre. Vi har laget en oversikt over steder som  passer ekstra godt for småbarnsfamilier, og reisemål som er mer egnet for dere uten barn, fortsetter  Ruth-Elin.

Barnefamilier

Østkysten av Mallorca er barnefamilienes favoritt. Spesielt områdene rundt Alcudia er hyppig besøkt  av familier, som ofte kommer tilbake år etter år. Den 14 kilometer lange sandstranden er bred,  langgrunn og barnevennlig. På kveldstid er gamlebyen er hyggelig område å utforske for små og  store, og det er mange koselige restauranter og fine butikker å velge blant.

Stranden i Alcudia strekker seg sørover mot Playa del Muro og Ca´n Picafort. Playa del Muro er et  relativt nytt reisemål, med en tre kilometer lang nydelig, lys og finkornet sandstrand. Her er det  langgrunt, og stedet er et eldorado for barnefamilier. Stedet er absolutt å anbefale for dere som  ønsker en roligere ferie med litt bedre plass mellom solsengene enn i Alcudia.

Langs kystlinjen videre sørover ligger de små feriestedene som perler på snor. Et av dem er Sa Coma,  med en kilometer lang hvit sandstrand, omkranset av en bilfri strandpromenade. Sa Coma er stille og  rolig, og perfekt for familier som vil feriere i et rolig miljø. Dersom dere ønsker mer liv og røre kan  dere besøke nabobyen Cala Millor, hvor det er et større utvalg av butikker og spisesteder. I Cala  Millor finner dere også en av Mallorcas aller beste strender.

Voksne uten barn

Puerto de Pollenca ligger åtte kilometer nord for Alcudia, og er et sjarmerende reisemål med lys og  lekker sandstrand, omgitt av vakker natur. Langs strandpromenaden finner du mange gode  spisesteder, noen av dem er Mallorcas beste fiskerestauranter. Noe uteliv kan du imidlertid ikke  forvente deg her. Dette er et sted du reiser for å nyte en rolig ferie sammen med den du er glad i.

Flytter vi oss over til vestkysten er den lille perlen Puerto de Soller et sted det er verdt å bli bedre  kjent med. Landsbyen ligger i vakre omgivelser, med en fin båthavn og en flott sandstrand omkranset  av høyder med pinjeskog, appelsin- og olivenlunder. Middagen spiser dere på en av de mange  restaurantene i havnen, mens dere nyter utsikten til solnedgangen. Det er ikke noe hektisk uteliv i  Puerto de Soller, men det finnes noen barer i byen.

Hovedstaden Palma er et naturlig valg for deg som liker kombinasjonen av strand og byferie. Mange  kaller Palma et Barcelona i miniatyr – her ligger severdigheter og rik historie side om side med  moderne restauranter, shopping og den eksklusive havnepromenaden.

I området rundt Palma er det mange små badesteder hvor dere kan nyte lange dager på stranden,  mens bylivet venter en kort taxitur unna. Portals Nous er et eksempel, du finner feriestedet noen få  kilometer sørvest. Her venter nydelige sandstrender, en lekker yachthavn og eksklusive butikker.  Dette er stedet for deg som vil ha en mer eksklusiv ferie, og som er forberedt på å betale mer for  både mat og drikke enn andre steder på Mallorca.

Billigste reiser til Mallorca akkurat nå

Alcudia     netter     Se mer
Can Picafort     netter     Se mer
Playa del Muro     netter     Se mer
Sa Coma     netter     Se mer
Cala Millor     netter     Se mer
Puerto de Pollenca     netter     Se mer
Puerto de Soller     netter     Se mer
Palma By     netter     Se mer
Portals Nous     netter     Se mer