Søk reise
Menorca

Menorca

Naturopplevelser

Menorca er et paradis for deg som liker å være i aktivitet i ferien i naturskjønne omgivelser. Øya Menorca ble erklært Biosfærereservat av Unesco i 1992, og den to kilometer lange lagunen som er en del av naturparken s´Albufera des Grau er en perle som du ikke må gå glipp av. Landskapet på nordlige delen av Menorca er mer dramatisk enn i sør. Klipper og fjell er mer fremtredende, men du finner også vakre strender her.

Gastro-ruter

Hva med å følge i Mahón-ostens fotspor? Tar du turen til Menorca i juli måned, kan du smake på den beste Mahón-osten med kvalitetsmerket DO (Opphavsbetegnelse) som kåres hvert år på blant annet matmarkedet Mercat d´es Claustre de Maó. Og hva er vel bedre enn en brødskive med litt hvitløk, en dæsj olivenolje, litt salt og til slutt Mahón-ost, gjerne med litt oliven ved siden av? Anbefales! Menorca produserer også vin, så da kan vel en tur innom øyas 4 bodegaer være på sin plass.

Hvordan reise til Menorca

Det er godt utvalg med reiser til Menorca. Under her finner du pakkereiser til Menorca, men ønsker du å sette sammen reisen selv anbefaler vi deg å se lage en egen pakke meg Fly og hotell

Pakkereiser til Menorca

Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer

Menorca – et paradis for deg som liker en aktiv ferie

Aktiv ferie

Hva med å bli bedre kjent med Menorca fra hesteryggen? Med ruten Cami de Cavalls kan du bli bedre kjent med øya fra hesteryggen, til fots eller fra sykkelsetet med de 20 rutene på til sammen 180 km som går på kryss og tvers av øya. På 1800-tallet ble hestestiene – Cami de Cavalls – brukt av det militære til å forsvare øya, men nå er det en luftig og annerledes måte å oppdage øya på. Og kajakk er muligens den beste måten å bli bedre kjent med noen av Menorcas vakreste, men utilgjengelige, bukter og viker. Hele 99 strender venter på deg langs den 216 kystlinjen. Og for de mest eventyrlystne, anbefaler vi å padle rundt hele øya.

Følge i tidligere sivilisasjoners fotspor

Menorca er kjent for sin store samling av talayot-monumenter som ble oppført mellom 1000-700 år f.Kr. De tidligste kulturene på Menorca var påvirket av andre kulturer i Middelhavet, blant annet den minoiske i antikkens Kreta. Visste du at forresten at Naveta dels Tudos hevdes å være det eldste bygget i Europa?

Tips

Når lyset fra månen treffer vannet utenfor fyret Favàritx må det være en av de flotteste rammene for ferie-selfien. Eller hva med en ekskursjon til Kongeøya – Illa del Rei, perfekt for deg som liker å være i aktivitet i ferien?

Les mer om Menorca på Turistkontoret hjemmesider