Søk reise

Madeira

Denne artikkelen har gått ut på dato.

Om Madeira

Madeira er et velegnet og flott reisemål for par-/ og familie ferier  og  tilbyr gode forhold og mange muligheter gjennom hele året. Oppdag øyas fantastiske trygge miljø, nyt det herlige klimaet med temperaturer mellom 19 º og 24 º C. Opplev og nyt de uberørte strendene, havet og fjellene. Madeira har en infrastruktur som bidrar til å gi deg og din familie et komfortabelt og minneverdig opphold. Bo på et av Madeiras flotte hoteller som ofte tilbyr barneklubber og morsomme fritidsaktiviteter. Oppdag Madeira Story Centre, Madeira Magic og Santana Theme Park. Få mest mulig ut av ferien ved å utforske de undersjøiske underverkene funnet i Atlanterhavets krystallklare vann. Bestill en båttur og få en spennende og unik opplevelse, kanskje du kommer til å få se både delfiner og hvaler. Ta en uforglemmelig ferie til Madeira!

Fly fra Oslo til Funchal på Madeira med TAP Portugal. Flybilletter bestilles på Solfaktor.no. Du velger datoer etter du har klikket på søk. Noen ukedager har bedre flytider til Madeira (via Lisboa) enn andre.

FINN DIN REISE TIL MADEIRA I SØKET NEDENFOR:

Flott natur og deilige matopplevelser

Naturen

Madeira drar nytte av den geografiske plasseringen som har gitt øya sitt fjellrike natur. Madeira har et fint og varmt klima med en gjennomsnittstemperatur på rundt 17 º C om vinteren og 25 º C om sommeren. På grunn av Golfstrømmen er havvannet godt og varmt, med temperaturer i snitt 18 ° C om vinteren og 22 º C om sommeren.

Men en av de største turistattraksjonene i Madeira er øyas frodige og varierte vegetasjon og landskap. Med en kombinasjon av tropisk klima og Middelhavet, gir øya et unikt landskap og byr på utallige nyanser av grønt. På grunn av dette er Madeira kjent for sine harmoniske former og fargekombinasjoner, og sine mange eksotiske planter fra nesten alle verdensdeler. Besøk Madeira for å oppdage et stort utvalg av vakre hager og parker, som fyller landskapet med ufattelige fargetoner og aromaer. Utforsk en sjarmerende skog og bli en del av den, ved å oppdage naturen i sin reneste form i Madeira.

Ta med et par komfortable sko eller fjellsko og ta en spasertur langs de berømte vannkanalene kjent som “Levadas”, eller følg en av de fjellveiene som kan ta deg imponerende 1862 meter over havet mens du er omgitt av storslått skjønnhet. Den mest populære fjellturene er Rabaçal Levada ruten mot de 25 fontenene, Queimadas Levada vandretuen til Caldeirão Verde , og turen mellom Areeiro Peak og Ruivo Peak.

Gastronomi

Den enkle maten som nytes i Madeira gjenspeiler sjelen av de enkle, men sjenerøse menneskene som bor i Madeira. Likevel er det et bredt utvalg av lokale produkter samt en rekke lokale-, internasjonale- og gourmet retter. På grunn av Madeiras nærhet til sjøen, har de fleste restauranter spesialisert seg på fisk og skalldyr retter. Grillet blekksprut, reker, tunfisk og svart dolkfisk fileter er bare noen eksempler som du kan få på en av de mange fiskerestaurantene. En annen uimotståelig måltid er biff kebab på grillspyd, servert med stekt mais og den tradisjonelle “Bolo-do-caco” med hvitløksmør. Hjemmelaget couscous, hvetesuppe, hjemmelaget brød laget med søtpoteter og kjøtt marinert i hvitløk og vin er også svært populære retter i Madeira.

Madeira har også en rik kaketradisjon, inkludert den typiske Madeira godbiten, den tradisjonelle “honningkake”, som er en ekte jule symbol på Madeira. Oppskriften inneholder mange rike og deilige ingredienser, som for eksempel krydder, nøtter og sukkerrør honning. Fruktjuicer som pasjonsfrukt, papaya, guava, mango og sitron juice er noe av fruktdrikkene du kan få på Madeira. Prøv også den berømte ” Poncha ” laget av hvit rom, honning og sitron.