Søk reise

Madeira – øya med de mange opplevelsene

Den frodige øya midt i Atlanterhavet er kjent for sitt milde og behagelige klima hele året, naturskjønne omgivelser og blomsterprakt. Madeira er et av de mest prestisjefylte og eldste turistmålene i Europa og med sitt varierte landskap er faktisk to tredjedeler av øya klassifisert som naturpark.


Madeira Promotion Bureau ©

En av hovedattraksjonene på øya er levadaene, som er vanningskanaler fra 1400-tallet laget for å frakte vann fra den regnfulle nordsiden av øya til den tørre og solrike sørsiden. Langs mange av disse kanalene er det gangveier som er svært populære blant fotturistene. Foruten å være på fottur, er det et absolutt must å oppleve den fantastiske «Laurissilva» – urskogen i Madeira, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1999.


Madeira Promotion Bureau ©

For den mer eventyrlystne ferierende er det utallige aktiviteter å finne på og med det stabile klimaet så blir det heller ikke ubehagelig varmt mens man er i aktivitet. Her er det muligheter for kajakk, juving, fotturer, klatring, sykling, seiling og hvalsafari for å nevne noe.

Det finnes også flere strender du kan besøke, som Calheta og Machio med sine gylne, fine sandstrender. Videre er et godt tips å besøke Seixal, som er en av de mest fotograferte strendene på Madeira, takket være sine unike omgivelser. Her vil du oppleve finkornet sort sand og blågrønt vann som står i sterk kontrast til de frodige åssidene.


Madeira Promotion Bureau ©


Madeira Promotion Bureau ©

Foruten et fantastisk klima og forbløffende landskap, tilbyr Madeira også kulturelle attraksjoner, unik gastronomi med kortreiste råvarer, pittoresk utsikt og en fantastisk livsstil. Legg et besøk innom hovedstaden på øya, Funchal og gamlebyen, som med sine smale smug og gamle hus fra kolonitiden oppleves som spesielt sjarmerende.


Madeira Promotion Bureau ©

Opplevelsene og mulighetene er nesten uendelige, så les gjerne mer her for å finne ytterligere informasjon til ditt neste besøk til Madeira: https://www.madeiraallyear.com/no/.


Madeira Promotion Bureau ©