Søk reise
Reisetips til Kreta

Reisetips til Kreta

Kreta er den største av de greske øyene, og en av de største i hele Middelhavet. På øya finnes både livlig turistområder og små autentiske landsbyer der dagliglivet går sin vandte gang. Det er nettopp denne allsidigheten Kreta kan tilby som gjør den så populær. 

De aller fleste som besøker Kreta bor på nordkysten. Bor du f.eks ved Chaniakysten får du en geniun gresk atmosfære, gylne strender, og de flotte Lefka-Ori-fjellene som bakteppe. Chania by med sin vakre venetianske havnepromenade er en kort busstur unna. Her omgås turister og lokale og mange restauranter har live-musikk og dans om kvelden. Noen av øyas beste familiehoteller ligger ved Chaniakysten.

Rethymnon er øyas tredje største by, men det føles ikke slik. Små trange smug og brosteinsgater snor seg rundt i gamlebyen, som du kommer til ved å følge strandpromenaden. Her finnes shopping i alle kategorier, fra vesker, skinn og sko, til moderne merkevarer. Vil du bo sentralt kan du velge et hotell i selve byen og fortsatt rusle noen få kvartaler ned til stranden. Utelivet er livlig, men for festløven passer Hersonissos bedre. Der pulsen høy og barene ikke stenger før tidlig på morgenen.

Det sørlige Kreta er mer urørt, og et spennende reisemål for den oppdagelseslystne. Her ligger små sjarmerende landsbyer som perler på en snor, og med leiebil er det enkelt å ta seg rundt og finne sin egne lille perle.

Klimaet på Kreta er et av de varmeste i Europa, og sommeren begynner i mai og varer ut november. Høysesong er i juni-august, med temperaturer på 27-32 grader.

Klikk på “se mer”  til høyre i oversikten for å se samtlige reiser og avganger til de utvalgte hotellene.

Søker du noe mer spesifikt? I menyen på venstre side kan du selv søke opp ønsket reisemål med de kriterier og reisedatoer som passer deg.

Priseksempel til Kreta

Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Chania     netter     Se mer
Chania     netter     Se mer
Rethymnon     netter     Se mer
Rethymnon     netter     Se mer
Hersonissos     netter     Se mer
Hersonissos     netter     Se mer
    netter     Se mer