Søk reise
Katrine til Marrakech med Sunny

Katrine til Marrakech med Sunny

Det var litt av en overraskelse, at nettopp  jeg ble utvalgt til å reise til Marrakech! Jeg fikk en melding fra solfaktor.no et noen dager etter jeg hadde sent min søknad, og nå var eventyret ikke langt unna. Vi pakket og dro til flyplassen noen dager senere, jeg og min mor.Flyreisen med Norwegian var veldig bra og synes turen gikk veldig raskt unna  – og ja, vi har hatt en fantastisk ferie i Marrakech.

 

Her er litt av det vi opplevde

Vi bodde på Kenzi Club Medina, et stort All Inclusive hotell ca 15 min fra flyplassen, og ti min fra selve sentrum. Hotellet bydde på masse god mat- både marokkansk og internasjonal- og masse aktiviteter i løpet av dagen.

Vi har lært magedans, orientalsk dans og salsa, vært med på vannarobic, og testet orientalsk massasje og ansikts dyprens på spa!

Deilig og avslappende massasje med velduftende oljer. Og jeg fikk farget og klipt håret hos frisøren. Det var to store utendørsbasseng, et for barn med rutsjebane og stupebrett, og et for voksne som ville svømme. I spaet var det innendørsbasseng, haman og badstuer.

Man kunne spille golf, tennis og basketball, eller trene på treningsstudio. Jeg prøvde jogging utenfor hotellet, men det er ikke så vanleg at jenter gjør, så fikk mange tilrop, plystring og blikk, så det ble med den ene joggeturen..

Men vi var ikke på hotellet hele tiden!

Vi måtte utforske Marrakech og selvsagt det store markedet: Jemaa el Fna, i hjertet av gamlebyen. Det store torget står på UNESCOs verdensarvliste.

Her kan man kjøpe alle tenkelige spennende krydder, velduftende urter, nøtter, frukt og grønnsaker- tørket og ferske. Det er et imponerende marked med alle farger, dufter, ivrige selgere og turister på jakt etter eksotiske varer å ta med hjem fra ferien!

I Saadiens Palace kan du sikre deg vakre, håndvevde tepper, som er tryllet frem av kvinner i og rundt Marrakech. Vi fikk se på en som håndvevde, og det var et imponerende tempo! Her forenes flere tradisjonelle stilarter.

Det kan ta 16 måneder å lage et stort teppe, og opptil tre ulike teknikker kan bli brukt i ett og samme produkt. Her kan man få fargerike tepper fra 1 til 25 kvadratmeter, ca 2.500 norske kroner for et mellomstort teppe til stuen, og de sender gjerne til Norge. Vi droppet det denne gang, enda så fine de var.

I gamlebyen  finner man de fleste turistattraksjoner: Moskeer og museum. Den høyeste moskeen rager 69 meter opp i lufta, og er et fint ledepunkt når man føler man mister retningen på det store markedet.

Kvelden i Jemaa El Fna er mest fascinerende. Trafikken er helt kaotisk. Her finner du hester med og uten vogn, esel, mopeder, motorsykler, trehjulssykler, biler og busser i tillegg til alle menneskene.

Det er lurt å holde både på veske og reisefølge. Det er et virvar av lyder, tuting fra biler, ivrige selgere som roper ut tilbud, hester med bjeller og skraglete vogner, og fløyter fra slangetemmere.

Marocco er et gjestfritt land, og nesten alle ønsker å hjelpe til, men mange forventer at de skal få betalt for det. Vi hadde med oss ein guide som møtte oss utenfor hotellet når vi skulle ta shuttlebussen derfra. Han hadde tydeligvis avtale med noen av bodene, og han var veldig ivrig på at vi skulle handle. Arabere har en helt annen kultur enn oss og de er veldig pågående.

Og det forventes at vi pruter, men vet ikke om alle kjøpene vi gjorde var like gode kupp som vi følte der og da.. Det ble noen oljer, krydder, suvenirer og pasjmina skjerf som fikk bli med tilbake til Norge.

Marokkansk matspesialitet var enten laget i en konisk terrakottagryte-tangine-langtidskokt og mørt kjøtt, fisk, linser eller grønsaker i krydrete sauser.

Ellers var det mye grillet eller frityrstekt kjøtt, fisk og grønnsaker. De bruker mye frukt som rosiner, aprikoser og dadler i matlaginga, og litt uvanlige krydder som kanel og kummin til kjøtt og grønnsaker.

Og til dessert masse søte kaker, fromasjer, puddinger og frukt. Overalt hvor man går blir man tilbudt te, fersk mynte og mye sukker, som helles fra fine sølvkanner oppi små, fine glass- ofte med gullmønster på.

Dersom du har lyst til å oppleve Afrika uten å reise for langt, er Marocco å anbefale!

Vennlig hilsen,

Katrine Myklebust

Se reiser til Marrakesh med SOLFAKTOR her!