Søk reise
Her får du mest for pengene

Her får du mest for pengene

Sol og strandliv er selvsagte kriterier når nordmenn planlegger sommerferien, men nest etter dette kommer prisnivå og valuta for pengene. Hvilke reisemål utpeker seg som særlig fordelesaktige for deg som er ute etter å få mest igjen for pengene når du er på ferie?

Forex Bank i Sverige har utarbeidet en ferieindeks for 2017. Dette gir en indikasjon på generelt prisnivå i ulike land. Indeksen blir laget på bakgrunn av typiske utgifter som en hotellnatt, en taxitur, et restaurantbesøk, en øl og en cappuccino.

75 land er med i ferieindeksen, og flere av disse er reisemål mange nordmenn besøker i sommerferien. Billigst ut kommer Nepal med indeks 28. Av europeiske land er Makedonia billigst med indeks 31. Det europeiske landet med høyest indeks er Monaco, med 239. Til sammenligning ligger Norge på indeks 118.

Her kommer en liste over de stedene i Syden der du får mest valuta for pengene.

Her er de billigste Syden-destinasjonene:

 • Bulgaria (indeks 35):
  Bulgaria har klart å forene kultur og tradisjon med modernitet og turisme. Landet er fortsatt et av de billigste i regionen, og lokker stadig flere nordmenn. Med flere ukentlige avganger fra en rekke norske byer har Bulgarias gylne strender aldri vært nærmere. Bestill reise til Bulgaria.

 • Portugal (indeks 76):

  Portugal kan skimte med utmerkede strender, og især Algarvekysten er kjent for milevis med gylden sand kun avbrutt av små og store klippeformasjoner. Dette er et av Europas mest solsikre områder med over 300 soldager i året. På sommeren skinner solen og det dypblå Atlanterhavet inviterer til både surfing og bading. Bestill reise til Portugal.

 • Kypros (indeks 70):

  Solfylte Kypros har en av de lengste badesesongene i Middelhavet. Her finnes både familievennlige feriebyer med langgrunne strender, og livlige områder der ungdommen kan feste seg igjennom sommernettene. Aller billigst er det om du reiser utenfor høysesong i juli og august. Bestill reise til Kypros.

 • Tyrkia (indeks 48):

  At prisnivået i Tyrkia er lavt er en kjent sak. Her kan du unne deg en ekstra hotellstjerne og kanskje også all inclusive under ferien til en svært hyggelig penge. Tyrkia er særlig barnefamiliens favoritt takket være de mange flotte hotellkompleksene med fasiliteter man bare kan drømme om. Bestill reise til Tyrkia.

 • Kroatia (indeks 64):

  Stadig flere av oss får øynene opp for vakre Kroatia. Det krystallklare vannet, de grønne furutrærne og de mange små, pittoreske landsbyene gjør Kroatia til det perfekte sted for deg som ønsker en autentisk ferie langt unna masseturisme og turistmaskiner. Du vil garantert forelske deg! Bestill reise til Kroatia.