Søk reise
Her er seks greske perler du må oppleve

Her er seks greske perler du må oppleve

Med mange titalls reisemål og øyer å velge mellom er Hellas en av sommerens hotteste destinasjoner for nordmenn. Dette er våre seks favoritter blant de greske øyer.

Priser og avganger finner du nederst i artikkelen.

Karpathos

karpathos-greske-perler

Karpathos ligger omtrent 12 mil øst for Kreta. Den sjarmerende øya kan skimte med noen av Hellas´ beste strender, nydelig mat på de mange tavernaene og rikelig med gresk gjestfrihet. Her er tradisjoner og kultur godt bevart. En r eise til Karpathos er en reise til det ekte Hellas.

Samos

samos-greske-perler

Samos er øya for deg som søker de små, genuine fiskerlandsbyene og vil la klokken ligge igjen på hotellrommet. Tempoet er rolig og avslappet, men uteliv og fornøyelser finnes i Samos by. Mellom Pythagorion og Samos by ligger øyas flotteste sandstrand, Psili Ammos.

Skiathos

skiathos-greske-perler(1)

Skiathos, jetset-øya som den ofte kalles, er en liten og vakker øy i Egeerhavet. Her finnes en rekke lekre restauranter og hoteller, og atmosfæren i høysesong er internasjonal, men alltid herlig avslappet. I sommermånedene er det ikke uvanlig at både celebriteter og royaliteter tar turen innom øya. Flere av scenene i filmen Mamma Mia! er spilt inn her.

Lesvos

lesvos-greske-perler

Lesvos, også kalt Mytilini, er en stor øy. Øya er frodig og vakker, med velduftende sitron- og olivenlunder. I tillegg er Lesvos et populært reisemål for de som søker det ekte Hellas; her treffer du ikke naboen på tavernaen om kvelden, men er gjerne omringet av greske familier som nyter lange, glade måltider sammen.

Kefalonia

kefalonia-gresk-perle

Kefalonia byr på dramatisk natur med bratte klipper og lune dalfører som danner et vakkert bakteppe til det krystallklare vannet som omkranser øya. I tillegg har Kefalonia utallige vakre strender! Mange av disse er kritthvite og finkornete.

Santorini

santorini_oia-2

Santorini omtales ofte som den vakreste øya i hele Middelhavet. Strendene finner du i rolige Kamari, mens Fira er hovedstaden med de karakteristiske hvite husene som klamrer seg til fjellveggen. Å oppleve solnedgangen fra Oia er et rett og slett magisk!

Priseksempler til greske øyer

Santorini     netter     Se mer
Santorini     netter     Se mer
Karpathos     netter     Se mer
Karpathos     netter     Se mer
Samos     netter     Se mer
Samos     netter     Se mer
Skiathos     netter     Se mer
Skiathos     netter     Se mer
Lesvos     netter     Se mer
Lesvos     netter     Se mer
Kefalonia     netter     Se mer
Kefalonia     netter     Se mer