Søk reise
Gresk sommer er en sinnstilstand – Hellas ønsker verden velkommen

Gresk sommer er en sinnstilstand – Hellas ønsker verden velkommen

Å være med menneskene du er glad i, koble deg til naturen, føle deg fri. Kosmopolitiske destinasjoner med høy standard på infrastruktur og servicetjenester er omgitt av fredelige bukter og endeløse strender som lover absolutt glede. I tillegg til å bade på stranda, kan du prøve ulike typer vannsport, vindsurfing og dykking, eller hva med å seile rundt og oppdage den foryngende kraften i de greske havnene? Hva ville du ha gjort først?

Bilde: GNTO, arkiv

Opplev Hellas fra sjøen

Kykladene: Reis ankrene, la oss seile til skjærgården i Egeerhavet! Mens du seiler gjennom Kykladenes øygruppe og får en fascinerende opplevelse, så vil den sterke nordøstlige middelhavsvinden (kalt Meltemi) blåse i området og teste sjøfarernes utholdenhet og ferdigheter.

Bilde: GNTO, arkiv

Les mer om: Cykladene

Dykking – en uforglemmelig undervannsopplevelse

Attica: Skjulte huler under vann, raviner og skjær, gir sammen med gamle skipsvrak spektakulære opplevelser til de besøkende. Det er mer enn 40 ulike dykkedestinasjoner i Attica-regionen. Dykkere med erfaring kan se frem til en innholdsrik uke med 2-3 dykk hver dag, mens nybegynnerne kan glede seg til sine første dykkeropplevelser under perfekte forhold og bli forelsket i den undersjøiske verdenen.

Bilde: GNTO, G. Rigoutsos

Les mer om: Dykking

Alonissos: det første undervannsmuseet i Hellas!

Peristera-forliset ble oppdaget på begynnelsen av 1990-tallet og vil være det første forliset som den greske regjeringen åpner for publikum sommeren 2020. Skipet, som arkeologene mener var en stor athensk lekter med amforaer (kermaikkvaser) fylt med vin, sank sannsynligvis mot slutten av det femte århundre f.Kr. Skipsvraket ligger omtrent 30 meter under vann, og historikere sier at det er det største skipet i sitt slag som er oppdaget under havet.

Les mer om: Alonissos

Vindsurfing på Lefkas

Havområdet rundt Lefkas regnes som et surfers paradis og er et toppmål for både greske og utenlandske surfere. Vasiliki-stranden er verdensberømt for sine gode forhold og står på topp 10 listen over surfestrender i verden.

De joniske øyer, Lefkas. Bilde: GNTO, G. Filippini

Les mer om: De Ioniske øyer

Sol og sjø på Kretas fantastiske strender

Den greske strandlinjen er verdensberømt og svært kjent for sitt krystallklare vann, så vel som sitt unike mangfold. Kretas endeløse kystlinje består av utallige strender, hvor de fleste av dem er fine sandstrender hvor man kan boltre seg og leve livet.

Kreta, Balos Beach. Bilde: GNTO, Militos

Les mer om: Kreta