Søk reise
Finn ditt paradis på den franske rivieraen

Finn ditt paradis på den franske rivieraen

Med vakre Nice som base har du et herlig utgangspunkt for å bli bedre kjent med Den franske rivieraen. Med tog, buss eller bil rekker du også innom både Monaco og Italia i løpet av ferien.

Byene på den franske rivieraen oser av luksus og glamour. Antibes, Cannes, St. Tropez og St. Maxime er steder hvor mange av verdens jetsettere kaster anker eller flyr inn til i løpet av sommeren. Området har imidlertid mye å tilby oss med en mer normal lommebok og livsstil også, og det er ikke uten grunn at stadig flere nordmenn setter kursen mot Nice i sommerhalvåret. Flytilbudet er stort, reisetiden er kort og det er enkelt å finne den ferien reisefølget ønsker, enten du reiser med voksne eller har med deg barn. Ved hjelp av leiebil, tog eller lokalbuss er det lett å ta seg rundt, og det er mange severdige steder å besøke.

Nice, Promenade des Anglais

Nice

Nice er et perfekt utgangspunkt for en ferie på Den franske rivieraen. Byen ligger bare en svipptur fra flyplassen og har mange severdigheter du ikke bør gå glipp av. Den palmekledde strandpromenaden Promenade des Anglais er verdensberømt, og strekker seg syv kilometer lang helt ut til flyplassen. I gamlebyen finner du koselige, trange gatesmug og markedsplasser. For shopping skal du ta utgangspunkt i handlegaten Avenue Jean Mèdicin. Her ligger store varehus og små spesialbutikker side om side, og de beste kjøpene er sko, vesker, skinn og klær.  Langs hele rivieraen viser det franske kjøkkenet seg fra sin beste side, og i Nice er det et stort utvalg av barer, puber, kafeer og restauranter.

Tilbudet for barn er ikke så stort i selve Nice, men det er enkelt å komme seg rundt, enten med leiebil, buss eller lokaltog. I omkringliggende byer og småsteder finnes det blant annet flere badeland og vannparker. Rett nord for Antibes ligger det et flott akvarium.  Antibes har for øvrig en herlige og avslappende gammel bydel og en flott båthavn med lekre fartøy.

Cannes, utsikt fra La Croisette

Sjarmerende og eksklusiv

Cannes er kanskje mest kjent for sin årlige filmfestival som går av stabelen i mai. Byen fremstår som eksklusiv, men har likevel bevart sin småbysjarm. Her ligger de fantastiske strendene midt i byen, og mange av hotellene har sine restauranter inntil den kjente strandpromenaden, «La Croisette».

Dersom dere har noe ekstra å feire så har Cannes flere restauranter med en plass i Guide Michelin. I gamlebyen fins det mange vakre bygninger, og her er det litt roligere tempo.

Flotte strender i St Tropez området

Strandferie

Strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice er flott, men det er strender av rullestein, det er brådypt og bølgene kan være store. Dette er derfor ikke det optimale valget dersom du har barn i reisefølget.

Da er Passable og vakre Paloma ved Cap Ferrat et bedre valg. Stredene består imidlertid av småstein her også, så dersom dere foretrekker sandstrender så er sjarmerende Villefranche, Antibes, Juan les Pins eller Cannes å foretrekke.

Fra Cannes så anbefaler vi en båttur ut til øyene Île Sainte-Marguerite og og Île Saint Honorat som har fine strender og superklart vann. Sistnevnte er tilholdssted for et kloster, og munkene produserer både vin og mat som serveres på øyas hyggelige restaurant.

En av rivieraens vakreste strender er imidlertid Mala Beach. Den finner du på Cap d’Ail, like sør for Monaco. I høysesongen er det nesten umulig å finne parkeringsplass, så hit er det absolutt å anbefale å ta taxi.

Fascinerende Monaco

Lilleputtstaten Monaco

En halvtimes kjøretur østover fra Nice, og du kommer til Den italienske rivieraen. På veien kan du også svinge innom den legendariske lilleputtstaten Monaco. Et besøk i Monte Carlo er moro å få med seg for liten og stor. I tillegg til store båter og biler er det både et undervannsmuseum, en botanisk hage og et fint bilmuseum her. Dersom du ikke kjører bil går det tog til Monaco fra Juan les Pins.

Søk flybilletter til Nice…
Hotell i Nice…
Hotell i Cannes…
Hotell i Monaco…
Hotell i Antibes…
Hotell i St Tropez…
Hotell i Juan les Pins…

Hotell i Villefranche…

Priseksempler pakkereise (fly+hotell) med Solfaktor

Nice     netter     Se mer
Nice     netter     Se mer
Cannes     netter     Se mer
Cannes     netter     Se mer
Juan les Pins     netter     Se mer
Villefranche     netter     Se mer
Antibes     netter     Se mer
Villefranche     netter     Se mer
Monaco     netter     Se mer