Søk reise
Finn ditt drømmested på Rhodos

Finn ditt drømmested på Rhodos

Rhodos er en av de mest populære ferieøyene for nordmenn på sommerferie. Det er det  mest solsikre stedet i Hellas, strendene ligger som perler på snor og du kan velge mellom  alt fra søvnige landsbyer til pulserende byliv. Her er oversikten som hjelper deg å velge  riktig feriested. 

– Rhodos er en av de klassiske charterfavorittene som har gjenoppstått med nye, lekre hotell,  gode restauranter, uteliv og shopping. Samtidig så er det gjestfrie, greske atmosfæren stadig den samme. På Rhodos følger du deg alltid velkommen, enten du reiser med eller uten barn, sier Ruth-Elin Simonsen i SOLFAKTOR.

Mange av reisemålene på Rhodos passer både for deg som reiser med og uten barn, men for  å gjøre det enklere å velge riktig har vi trukket frem steder som er ekstra barnevennlige, og  reisemål som passer best for deg som vil ha liv og røre i ferien din.

For barnefamilier

Ixia ligger på nordvestkysten av øya, og er et rolig sted med gode familiehotell, fine strender og ellers rolige omgivelser. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke er sand, men rullesteinstrender her, og at det blåser mer her enn langs østkysten. Det betyr blant annet mer bølger. Fordelen med Ixia er beliggenheten, et kvarters biltur fra Rhodos by.

Kallithea ligger seks kilometer sør for Rhodos by. Langs østkysten er det roligere, og det er aldri langt mellom store, populære strender og  små, sjarmerende badeviker. Kallithea har mange fine hotellanlegg, blant annet Ving sitt populære Sunwing Kallithea. Supert for deg som vil ha en rolig ferie med kort vei inn til til byen.

Kolymbia er en liten, søt og hyggelig gresk ferieby, som ligger enda litt lenger sør for Kallithea. I Kolymbia er det kafeer, restauranter og badeballbutikker, men det meste skjer på et av de mange resorthotellene. Her har blant annet TUI to Family Life-hotell. Stranden er en blanding av rullestein og grovkornet sand, og  du kan leie pedalbåter og kanoer. Den vakre Tsambika-stranden ligger rundt neste odde, hit kommer du enklest med taxi.

Pefkos er en liten badeby med en barnevennlig bystrand, rett sør for den idylliske, hvite  landsbyen Lindos. Her er det små butikker og familiedrevne tavernaer, og i tillegg til  bystranden finner du små badeviker i området. Nærheten til vakre Lindos er også en av  grunnene til at mange velger å feriere her.

 

Markedsgaten i gamlebyen i Rhodos by

For voksne uten barn

Rhodos by er et opplagt valg for deg som liker kombinasjonen av sol, strand, shopping og  gode restaurantbesøk. Gamlebyen er Europas største bebodde middelaldersentrum og er med sine koselige, trange smug, små torg og koselige tavernaer verdt turen i seg selv. I den moderne bydelen er det stort utvalg av butikker, restauranter og et livlig natteliv. Rhodos by  har dessuten to fine bystrender, Elli og Windy beach.

Faliraki ligger på østkysten, ca 20 minutter sør for Rhodos by. Selv om feriebyen har en av  øyas beste sandstrender, er det et reisemål bedre egnet for voksne enn for barn. Et stort utvalg av restauranter, barer og utesteder har nemlig gjort Faliraki til et yndet reisemål for festglade turister i sommerhalvåret.

Lindos er en av de eldste landsbyene på Rhodos, og mange vil også si at det er den aller  hyggeligste. Den kalles ofte den hvite byen på grunn av alle de små, hvite murhusene som gir  deg en følelse av å vandre rundt i en ekte Kardemomme by. Byen er et must å besøke hvis  du ferierer på Rhodos, og det ligger flere lekre voksenhotell i området. I Lindos ligger det  mange gode restauranter, og rett utenfor finner du en fin badevik med sandstrand og  solsenger til leie.

Billigste reiser til Rhodos akkurat nå

Ixia     netter     Se mer
Kremasti     netter     Se mer
Ialyssos     netter     Se mer
Rhodos By     netter     Se mer
Faliraki     netter     Se mer
Pefkos     netter     Se mer
Lindos     netter     Se mer
Kallithea     netter     Se mer