Søk reise
Ferieguide - det beste på Costa del Sol

Ferieguide - det beste på Costa del Sol

Et morsomt ferieparadis. Spanske Costa del Sol er vant med norske turister og har lenge vart en favoritt for oss nordboere. Men hva er det som lokker? Her finner du tips på hvordan du får en vellykket ferie på solkysten.

Det er en kystlinje på 20 mil. Fra Nerja i sør til Manilva i vest og Costa del Sol er et kjent innslag i reisearrangørenes tilbud. Og her finnes virkelig alt som frosne nordmenn vil ha i ferien. Sol, varme, bad, kultur, mat og golf. Det sistnevnte finnes i overflod så det er ikke uten grunn at Costa del Sol spøkefullt benevnes som Costa del Golf.

Carihuela_beach_spain

Strendene:

Med milevis av hvit finkornet sand finnes det mange strandperler. El Bajondillo i Málaga er en klassiker. I tillegg til å være en bra strand å sole seg på finnes det mange barer og restauranter som gjør at du aldri behøver å være sulten. La Carihuela-stranden i nærheten av Torremolinos er kjent for å være velstelt og ha et nærmest perfekt tilbud av solstoler (som leies mot en avgift). Playa del Cañuelo anses å være en av kystens beste – og dette pga sin uvanlige litt gråaktige sand. Dette gjør at havet blir utrolig klart og da kan man virkelig se fisker svømme runt føttene.

Ronda_spain

Severdighetene:

Rundt 1000-tallet ble sør Spania styrt av maurere, som muslimer boende på den iberiske halvøya ble kalt. Mange av deres byggverk finnes også idag. I Málaga er  festningen Alcazaba, som har stått imot mange fiender opp gjennom historien vel verdt et besøk. Og Málaga i seg selv er vel verdt å bruke litt tid på. Byen er kompakt og man rekker lett å spasere mellom forskjellige attraksjoner som det romerske amfiteateret og Picasso museet.

Den lille byen Ronda som var hovedstad i maurernes rike i drøyt 25 år deles av en dyp ravine – men veves sammen av tre broer. En ble bygget av romerne for mer enn 2 000 år siden, en av maurerne tusen år senere, mens den tredje ble ferdigstilt i 1793, helt fantastisk å se på. Selv om tyrefekting er omstridt er dette stort i Andalusia og i Ronda er tyrefektingsareneaen verdt et besøk.

costadelsol_768

Golf:

Som nevnt i teksten øverst er det ikke bare sol og bad solkysten har å lokke med. De aller fleste av de mange golfbanene i området er meget velholdte og fine. Nordvest for Marbella er det tettest med golfbaner, så pass mange at området kallas for ”Golfdalen”. Mest kjemt er Club de Golf Valderama, men Alcaidesa med utsikt over Gibraltar og  Alhaurin som er veldig variert er vel verdt et besøk.

Maten:

Man bør ikke gå glipp av å spise Paella når man først er der. Retten, en risgryte med grønnsaker og skalldyr eller kylling kan utmerket spises både til lunsj og middag – og  sammen med litt sangria så kan man nesten ”habla espaniol” etter an stund. Også småretterne tapas hører hjemme på middagsbordet. Gazpacho, en kald tomatsuppa kan med fordel spises til til lunsj når solen står høyest på himmelen. For de som liker fisk, anbefales boquerones, ansjos kokt i olivenolje. En variant der ansjosen ligger i lake med eddik, salt, hvitløk, olivenolje og persille.

puerto_banus

Restauranter:

Solkysten har mange stjerner på restaurant himmelen. Mellom Marbella og Puerto Banus har Dani Garcia, en av spanias mest kjente kokker en 2-stjerners restaurant. I gamlebyen i Marbella ligger Skina, en av de minste Michelin restaurantene i verden og i byen finnes det faktisk to stjerne-restauranter til. Også i Málaga og Fuengirola finnes det restauranter som er med i guiden.

gibraltar

Gå ikke glipp av:

Hvorfor bare besøke et land når man kan besøke to? Drøyt ti mil fra Málaga sørover  mot Afrika, ligger det britiske territoriet Gibraltar. Området ble okkupert av britene tidlig på 1700-tallet, og til tross for de spanske protestene, har Gibraltar forblitt britisk. To folkeavstemninger i 1967 og 2002, har begge stemt ned forslag om å bli med i Spania. Dette området er bare 6,8 kvadratkilometer og har en befolkning på ca 30 000. Et besøk i Gibraltar innebærer at man selvfølgelig bør ta seg en tur i tunnelsystemet – og titte nærmere på apene som bor på klippene.

Flybilletter til Malaga her…     Hotell i Malaga her…    Hotell i Benalmadena her…    Hotell i Torremolinos her…    Hotell i Marbella her…   Hotell i Puerto Banus her…   Hotell i Fuengirola her…