Søk reise
Reis til Hurghada

Reis til Hurghada

Drømmer du om en ferie med lange og vakre sandstrender? Da har du kommet til rett sted hvis du reiser til Hurghada i Egypt! I disse omgivelsene kan du ha en ferie, kulturopplevelser i kombinasjon med dykking og avslapping i solen

Et stadig mer populært reisemål for nordmenn. Det har blitt bygget et stort antall nye hotell langs Rødehavet. Selv om det er store endringer og utbygging  i Hurghada er det fremdeles mulig å finne områder som er upåvirket av alt dette. Nord i byen, i sentrum finner man basaren. Her finner du alt fra frukt, messingprodukter, krydder, kamelskinn, bomullsvarer, smykker og souvenirer.

I sentrum av Hurghada er det ikke mange shoppingmuligheter, så enten drar du til Downtown, eller Sekalla sentrum, der det finnes bra shoppingmuligheter og taxfree-butikker. Byen har ikke samme pulserende nattliv som andre reisemål langs Middelhavet, men utvalget av restauranter, butikker, barer og diskotek er bra. Hvis du vil oppleve mer byliv er det gode muligheter for utflukter til Kairo og Nilen.

Opplevelser

Hvis du vil oppleve ting i området rundt Hurghada er det nok å finne på. Luxor ligger 5 timer fra Hurghada og er et over 4.000 år gammel monument – et av verdens største friluftsmuseer. Dette kan kanskje bli en fin ekstratur mens du først er i Egypt? Klostrene St Anton og St Paul er isolerte koptiske klostre. Det er de eldste i Egypt. Hele den kristne klostervirksomheten har sitt opphav herfra. som er de eldste i Egypt.

Bir Shalatein er en liten by langs den administrative grensen mellom Egypt og Sudan. Her finnes faktisk noen av de beste områdene for dykking i Rødehavet! Dette er en opplevelse som virkelig anbefales. I tillegg finnes det flere strender å velge mellom i Hurghada. Følgende strender kan anbefales: 

  • Beach Albatross: Langgrunn  strand med bra snorkling og barnevennlig. 
  • Arabia: Flott beliggenhet med grov sand. I tillegg til å være barnevennlig

I tillegg bør man besøke El Gouna. Dette er et forholdsvis nytt turistområde i smakfull stil, 20 kilometer nord for Hurghada. Her finnes hotell, flyplass, golfbane, shoppingsenter, amfiteater, og alt er meget barnevennlig.

Kulturforskjeller i Hurghada

I Egypt praktiseres en arabisk og islamsk kultur. Ettersom religion står sterkt i deres måte å leve på er det kanskje noen ting du må ta ekstra hensyn til. For eksempel kan det passer det dårlig å drikke alkohol utenfor hotellområdet.

Noen må kanskje også ta hensyn til hvordan man kler seg på gaten. Å gå rundt uten klær på overkroppen kan gi uønsket oppmerksomhet og negative kommentarer. Lønnsnivået er også betydelig lavere enn på mange andre reisemål, så husk alltid å gi litt driks på restauranter, til sjåfører, døråpnere osv. En god idé er å ha en del småpenger i lomma.

Du endrer enkelt reisedato, reiselengde, avreisested, antall personer, katergori/antall stjerner etc etter du har klikket på “velg”

NB:  Det finnes noen reisemål i nærheten av Hurghada, som for eksempel Makadi og Quseir.

Hurghada marina i kveldssol, opplyst langs promenaden og helt lyseblått hav.

Til Hurghada fra Norge

Hurghada     netter     Se mer
Hurghada     netter     Se mer

Til Makadi fra Norge

Makadi     netter     Se mer
Makadi     netter     Se mer

Til Quseir fra Norge

Quseir     netter     Se mer
Quseir     netter     Se mer
Quseir     netter     Se mer