Søk reise
Fem spennende storbyer

Fem spennende storbyer

Europas storbyer har masse å by på, enten du ønsker spa, shopping, fotball – eller litt av alt. Her er fem storbyer i fem kategorier, der alle har mulighet til å finne sin favoritt. 

Shopping, fotball og mat

Riga er hovedstad og største by i Latvia. Ifølge Forex Banks prisindeks er Riga den åttende billigste storbyen i verden, så her får du valuta for pengene dine. Hvis målet med turen er avslapning finner du mange gode spatilbud rundt om i byen. Samtidig finnes det mange gode restauranter, og et godt shoppingtilbud. Storbyen er kjent for sin arkitektur og jugendstil, samtidig som det er en urban storby med mye liv og godt kollektivtilbud.

London, hovedstaden i England og Storbritannia, er ikke bare en metropol for shopping og kultur, men byen tilbyr også ekte britisk fotballkultur. I London finner du blant annet Arsenal, Tottenham, Chelsea, West Ham, QPR, Fulham og Watford som spiller i både Premier League, 1. divisjon, FA-cup og Champions League. Stemningen og atmosfæren før, under og etter kamp er virkelig verdt å oppleve.

Berlin er blant annet et matmekka, med restauranter fra hele verden. I tillegg finner du trendy bydeler, og spesielt gode shoppingmuligheter. Her finner du utallige butikker, fra vintage til luksusdesign og alle kjente merkevaregigantene, Samtidig er det mye historie i byen, og mange severdigheter og landemerker som er verdt et besøk.

Arkitektur, sol og bad

I Praha kan du gå deg vill i trange smug med brosteinsgater. Mange omtaler den Tjekkiske hovedstaden som Europas vakreste by. Her får du arkitektur, kultur og natur, samtidig som du får storbylivet med for eksempel gode restaurantmuligheter. I tillegg er Tjekkia og Praha spesielt godt kjent for godt øl.

Sist, men på ingen måte minst, anbefales Barcelona som den komplette storbyen for veldig mange. Her får du fotball i verdensklasse på Camp Nou med FC Barcelona. Samtidig finner du spa-hoteller og uendelig mange gode restauranter og kafeer. Shoppingen er også på høyde med London og andre metropoler. I tillegg har Barcelona noe annet å tilby enn de andre storbyene; strand. Blir du sliten er det bare å innta horisontalen på Barceloneta-stranden.