Søk reise
Dubai – mer enn bare en reise

Dubai – mer enn bare en reise

For bare noen tiår siden var Dubai en liten fiskelandsby. Nå har byen vokst til å bli en av verdens mest spennende metropoler. Byen setter fortsatt nye verdensrekorder, enten det gjelder verdens høyeste bygning, verdens eneste 7-stjerners hotell, verdens største shoppingsenter eller verdens største innendørs skibakke.

Opplevelser, basseng og strand

Det er utrolig mye å finne på i Dubai. Så mye at det kan være vanskelig å få en fullstendig oversikt, kanskje? Aller først kan det være verdt et besøk til verdens høyeste bygning; Burj al Khalifa, som er 828 meter høy. Hvis temperaturen ikke er for høy kan du stå på ski i ørkenen. Etter du har boltret deg i sanddynene på ski, kan du også bli kjørt rundt i en 4-hjulstrekker!

På Dubai Mall kan man stå på skøyter innendørs. Ellers ligger det største badelandet i Midtøsten og Europa like ved luksushotellet Antlantis. Badelandet heter Aquaventure og har en vannsklie som over 27 meter med en tunnel omgitt av haier. Badelandet har også sandstrand, delfinlagune og mange aktiviteter for mindre barn.

Nesten alle hoteller har svømmebasseng, men er du mer glad i stranden finnes det likevel mange muligheter for deg. Ønsker du litt luksus over strandbesøket bør du besøke luksushotellene ved Jumeirah Beach. Det koster en del, men her får du tilgang til førsteklasses fasiliteter og service. Stranden Al-Mamzar er den mest barnevennlige med lekeplasser, kiosker, restauranter og skygge. Hvis du drar på stranden for å drive vannsport, er Palm Beach stedet for deg.

Mat og shopping

Downtown er hektisk, og det er her du finner de store shoppingsentrene. I bydelen Deira er det et roligere tempo. Andre kjente områder er Bur Dubai og Jumeirah Beach, som er det mest populære område å bo i. Her er en flere kilometer lang finkornet sandstrand, og parallelt med stranden ligger den hyggelige gågaten The Walk. Taxi er billig og byen har også nylig fått en moderne metro, så det er enkelt å komme seg rundt. Kvaliteten er høy på alle hotell.

Du finner stort sett mat fra alle verdenshjørner i Dubai. Arabisk, italiensk, japansk, libanesisk mezze, kinesisk, steakhouse, indisk, mexikansk. Du finner også restauranter og caféer i alle prisklasser. Det er også et godt utvalg av fast food-kjeder, samtidig som noen av verdens mest kjente kokker har restauranter i Dubai. Prisene er fornuftige og kvaliteten meget høy. Alkohol er tillatt på hotellene eller på restauranter som tilhører et hotell.

Hvis du blir lei varmen kan du trekke inn på et av de 11 store kjøpesentrene som finnes. Dubai Mall, med sine 1200 butikker, er det største. Vi kan også nevne den gigantiske Ibn Battuta Mall som har en iMax-kino. I tillegg finnesoMall of the Emirates, Deira City, elegante Wafi City og ikke minst Dubai Gold Souk med 350 gull- og juvelbutikker.

Se reisetilbud nedenfor til Dubai med rutefly (du flyr direkte med Emirates) og 4 netter eller 1 uke i Dubai. Men du kan selvfølgelig velge annen reiselengde. Ønsker du å bestille fly og hotell hver for seg er det også mulig. Sjekk for flybilletter til Dubai her og hotell i Dubai her.

Sol og bad – reis til Dubai fra Gardermoen

Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer

Storbytur – reis til Dubai fra Gardermoen

Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer
Dubai     netter     Se mer