Søk reise
Eventyrlige Marokko

Eventyrlige Marokko

Fargerike Marokko er kanskje det mest spennende landet i Nord-Afrika. Her kan du kombinere tusen og én natt, livlige baserer og eksotisk arkitektur med badeferie, shopping og en moderne hotellferie.

For mange nordmenn er det første møtet med Marokko gjerne en helgetur til Marrakech. Den fargerike eventyrbyen ligger ved foten av Atlasfjellene, og er en fascinerende blanding av gammelt og nytt, eksotisk og moderne. Dersom du i tillegg ønsker innslag av strand og bad i ferien din, så bør du se nærmere på kystbyene Agadir og Essaouira. Uansett hva du velger, ligger alt til rette for spennende ferieopplevelser utenom det vanlige.

 

marrakech-djema-fnaa-sunset

Marrakech – eventyrbyen

Marrakech var tidligere hovedstaden i Marokko, og ligger i innlandet, ved foten av Atlasfjellene. Her er det brede boulevarder, fem-stjerners luksushotell og lekre butikker – alt du kan forvente av en moderne storby. Innenfor bymurene til den sjarmerende gamlebyen, medinaen, ser det imidlertid ut som tiden har stått stille. Her er det et yrende folkeliv hvor selgerne i souken kappes om å tilby deg alt fra tepper og smykker til krydder, lær og lamper.

Det store torget, Djemaa el Fna, er på UNESCOs verdensarvliste. Etter mørkets frembrudd forvandler det seg til en enorm uterestaurant med langbord hvor du får en eksotisk restaurantopplevelse du sent vil glemme. Uansett om du velger å spise eller ikke, bør du kjøpe deg en nypresset appelsinjuice, den er uten tvil noe av den beste som finnes!

marrakech-jardin-majorelle

En av de mest populære severdighetene i Marrakech er Koutoubia-moskéen, den største moskeen i byen og kanskje et av de aller vakreste byggene i byen. En annen flott opplevelse er en dagstur med guide opp i Atlasfjellene og Ourikadalen for å møte berberne. Mange av turene besøker også et kvinnelig samvirke hvor det utvinnes arganolje. Naturen i Atlasfjellene er magisk, og det er spennende å bli invitert inn på en kopp te og kanskje et måltid mat hos berberne.

 

agadir-strand

Badebyen Agadir

Agadir ligger ved Atlanterhavskysten og er Marokkos viktigste ferieby. Med over 300 solskinnsdager i året og temperaturer på mellom 20 og 30 grader er den et perfekt reisemål for deg som elsker sol, sommer og strandliv. Her er det også et godt utvalg av golfbaner.

Stranden i Agadir er milelang, og langs strandpromenaden er det livlig både sent og tidlig. På de koselige strandrestaurantene serveres det førsteklasses sjømat.

marokko-kameler

Med sine europeiske kafeer, moderne bygninger og flotte hoteller er ikke Agadir en typisk marokkansk by. Men det finnes også koselige basarer og majestetiske fort som gir deg en opplevelse av at det faktisk er Marokko du besøker. Ikke går glipp av et besøk til Kasbah Fort som ligger på en ås over byen. Her er det blant annet mulig å ri på kameler.

I Agadir finner du også Marokkos største marked, Suk Lhed. Hvis du har tid kan dere ta den tre timer lange turen til Marrakech, men da anbefales det å inkludere en overnatting.

 

essaouira-glad-fyr

Essaouira – den hvite byen

Vakre, idylliske Essaouira ligger også langs Atlanterhavskysten, ca 20 mil nord for Agadir. Den blir ofte kalt «Den hvite byen», og er stedet for deg som synes at Agadir blir for hektisk og turistifisert, og som savner strandmuligheter i Marrakech.

Essaouira har vært bebodd i årtusener og var gjennom hele middelalderen en viktig pirathavn. Det sies at Torbjørn Egner brukte Essaouira som modellby da han skapte Kardemomme by, og på 60- og 70-tallet var byen populær blant musikere, kunstnere og hippier som ble tiltrukket av den rolige atmosfæren, det spesielle lyset og de vakre omgivelsene. Både Frank Zappa, Jimmy Hendrix og Janis Joplin ferierte her i sine glansdager, og det finnes fremdeles en og annen hippie som fremdeles lever her. I dag er det imidlertid flest turister som finner veien hit, og spesielt surfere. På grunn av de spesielle vindforholdene er Essaouira nemlig et av verdens mest ettertraktede surfesteder.

essaouira-marokko-marked

Nattelivet er forholdsvis rolig, men det fins en del barer inne i medinaen og langs strandpromenaden. Mange av restaurantene serverer nydelige fisk- og skalldyrsretter, og prisnivået er ikke avskrekkende. Essaouira har mange flotte strender, og her ligger det også koselige kafeer hvor du kan nyte folkelivet og den vakre utsikten over havet.

 

marokko-shopping-kermaikk

Spa og shopping

Uansett hvor i Marokko du velger å reise, så må du ikke gå glipp av et besøk i et lokalt hammam (bad). Her blir du skrubbet, vasket og massert etter alle kunstens regler, til en brøkdel av hva lignende behandlinger koster her hjemme i Norge. Den beste shoppingen gjør du på de trange og spennende markedene, soukene, som finnes i alle byer. Det største finnes i Marrakech. Gode kjøp kan være produkter av skinn, tepper, sølv, keramikk og krydder. Ikke glem å prute, og unngå å gå i prisforhandlinger hvis du ikke har tenkt til å kjøpe varen.

Nasjonalretten i Marokko er couscous. Den serveres ofte sammen med gryteretten tagine. Landets nasjonaldrikk er myntete, og du kan regne med å bli tilbudt et glass når du er i souken for å shoppe. Teen er brygget av mynteblad og severes i høye glass med masse sukker.

marokko-mynte-te

 

Nedenfor ser du våre billigste reiser til Marokko. Klikk på “se mer”  til høyre i oversikten for å se samtlige reiser og avganger til de utvalgte hotellene. 

Søker du noe mer spesifikt? I menyen på venstre side kan du selv søke opp ønsket reisemål med de kriterier og reisedatoer som passer deg.

Våre billigste reiser til Agadir akkurat nå

Agadir     netter     Se mer
Agadir     netter     Se mer
Agadir     netter     Se mer
Agadir     netter     Se mer
Agadir     netter     Se mer
Agadir     netter     Se mer

Våre billigste reiser til Marrakech akkurat nå

Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer