Søk reise
Den store Kreta-guiden

Den store Kreta-guiden

Hvilket reisemål passer best når du reiser med familien? Eller med kjæresten? Vi hjelper  deg å finne riktig reisemål på den største øya i Hellas. 

Kreta er alltid på topplisten over sommerens mest populære reisemål. Og det er ikke så  rart, for her finner du alt fra rolige badesteder og langstrakte strender til spektakulære  vandringer, spennende historie og et hektisk uteliv, sier Knut Ekerum i SOLFAKTOR.

Mange av reisemålene på Kreta passer både for deg som reiser med og uten barn. For å  gjøre det enklere å velge riktig har vi trukket frem steder som er ekstra barnevennlige, og  reisemål som passer best for deg som vil ha en voksenferie, enten den er rolig eller livlig.

For barnefamilier

Har barna det bra, så har foreldrene det bra. Hotellvalg er derfor viktig for mange  småbarnsfamilier, og et ekstra pluss er det alltid med fine strender i rolige og koselige  omgivelser.

Chaniakysten i nordvest er ofte førstevalget for norske familier. Her ligger feriebyene på rad  og rekke, med fine strender og gode familiehoteller. Et populært sted for familier er Gerani,  en hyggelig, liten ferieby med en lang, bred strand og et godt utvalg kafeer og restauranter.  Dersom dere ønsker et større utvalg av aktiviteter så er det bare to kilometer til nabobyen  Platanias. Her er det ganske livlig i sommermånedene, så mange barnefamilier foretrekker å  bo på et av de nærliggende badestedene. Et alternativ til Gerani er Agia Marina, noen  kilometer utenfor Platanias. Her er det en rolig atmosfære, og langgrunne, flotte  sandstrender.

Helt i sør, på østsiden av Kreta ligger lille Makrigialos. Her finner du noen av de beste  strendene på denne siden av øya. I havnen ligger det små fiskebåter side om side med  turistbåtene. Hvis det frister med flere restauranter og litt shopping er Ierapetra verdt et  besøk. Ierapetra er faktisk Europas sørligste by, og herfra kan du ta båt ut til Khrysi, en  idyllisk øy med flotte, hvite sandstrender.

Kreta 768x250

For voksne uten barn

Chania er et eldorado for deg som liker å feriere i et koselig bymiljø med strendene lett  tilgjengelig. Chania er Kretas nest største øy, og en av hovedattraksjonene er den vakre  venezianske havnen som er omkranset av koselige restauranter. Byen har mange trange,  brosteinsbelagte gater med et mylder av butikker, restauranter og små butikker. De beste  strendene ligger vest for byen, og den nærmeste heter Nea Hora og ligger ca 2 kilometer fra  sentrum.

Vest for Chania finner du Platanias med en syv kilometer med sandstrand, og et godt utvalg  av kafeer, restauranter og butikker. Det aller koseligste med Platanias er kanskje den gamle  bydelen. Her er det mange god spisesteder, og flere av dem har fantastisk utsikt. Mange  velger også Platanias fordi det er kort avstand (10 km) til Chania, øyas nest største by.

Rethymnon er en av de mest sjarmerende byene på Kreta. Spesielt hyggelig er det i den  vakre, venetianske havnen med gamle fasader og fargeglade båter. Gå heller ikke glipp av  noen romantiskemiddager i den koselige gamlebyen med trange smug og brosteinsbelagte  gater. En av grunnene til at Rethymnon er så populær er den velholdte, langstrakte  bystranden med restauranter og koselige kafeer. Det blir svært livlig her i sommerhalvåret.

På østkysten finner du den lille perlen Agios Nikolaos, en sjarmerende småby med ekte, gresk  atmosfære. Her går feriedagene i rolig tempo, og det er et feriested hvor du garantert  kommer igjennom bøkene du har med deg i kofferten. Langs fiskehavnen ligger det koselige  tavernaer, og sentrum består av smug og gater med et yrende liv og mange butikker. Hvis du  har lyst til å oppleve Spinalonga, øya som tidligere var en koloni for spedalske, er det en  halvtimes biltur nordover til Plaka hvor fergene går fra.

Billigste reiser til Kreta

Gerani     netter     Se mer
Platanias     netter     Se mer
Agia Marina     netter     Se mer
Chania     netter     Se mer
Rethymnon     netter     Se mer
Platanias     netter     Se mer
Hersonissos     netter     Se mer
Agios Nikolaos     netter     Se mer
Elounda     netter     Se mer
Agia Pelagia     netter     Se mer