Søk reise
De beste reisemålene i høstferien

De beste reisemålene i høstferien

Sommeren er langt fra slutt på feriestedene rundt Middelhavet, og selv i høstferien kan du få en siste smak av sommer før vinteren setter inn. Her finner du de mest solsikre reisemålene.

I oktober er sommeren på hell flere steder, og sjansene for varme, solfylte dager er større jo lengersør du reiser. Kreta og Kypros er gode eksempler på steder hvor det fremdeles er godt og varmt i oktober. Og selv om Mallorca ligger litt lenger nord, har den populære øya en snittemperatur på 23grader i oktober. Mallorca er dessuten perfekt litt utenfor høysesong når mange av turisten har reist hjem, og det ikke er så trangt om plassen.

 


Kypros

– Kypros ligger langt øst i Middelhavet, og her er været stabilt fra tidlig vår til langt ut på høsten. Det sies at øya har 340 soldager i året, forteller Ruth Elin Simonsen i Solfaktor.no. Noen av de beste reisemålene for familier ligger på østkysten. Fig Tree Bay er et yndet reisemål for mange småbarnsfamilier, og her er det mange hoteller som er godt tilpasset barnefamilier. Hvis du ønsker nærhet til et større utvalg av restauranter og shopping så er Agia Napa også et godt valg. Stadig flere får også øynene opp for vakre Paphos som ligger på vestsiden av Kypros. Her er det ikke så flott strender som i øst, men byen har en koselig strandpromenade, et stort utvalg bra restauranter og flere flotte hotell.

Gjennomsnittstemperaturer i oktober
Dagtemperatur: 28
Soltimer: 8

Temperatur i vannet: 24

Les mer om Kypros
kreta-oversiktsbilde
Kreta

– Middelhavets største øy er et populært reisemål for nordiske turister i sommerhalvåret, og takket være beliggenheten i skjæringspunktet mellom middelhavsklima og nordafrikansk klima varer sesongen et godt stykke utover høsten, sier Simonsen. Langs hele nordsiden av øya ligger feriebyene tett i tett med små og store hotell. Agia Marina og Gerani er førstevalget for mange familier som ønsker en rolig ferie med langgrunne og flotte sandstrender. Hvis dere liker liv og røre i ferien er feriesteder som Platanias og Rethymnon perfekte reisemål. For dere som elsker gresk, genuin atmosfære er vesle Agios Nikolaos på østsiden et soleklart valg.

Gjennomsnittstemperaturer i oktober
Dagtemperatur: 23
Soltimer: 6

Temperatur i sjøen: 23

Les mer om Kreta
mallorca-puerto-pollensa768x384
Mallorca

Den spanske ferieøya er år etter år sommerens mest populære reisemål for nordmenn, og nettopp derfor er det et godt tips å legge besøket hit litt utenfor høysesong. I alle fall hvis du foretrekker litt armslag mellom solsengene og køfrie restauranter.

-Det er riktignok litt lavere temperaturer her enn på Kreta og Kypros, men med et snitt på 23 grader i lufta og 21 grader i vannet i oktober er det som en god, norsk sommer, sier Simonsen.

Barnefamilier reiser ofte til Alcudia, mens Palma og badebyene i sør er et naturlig valg for voksne uten barn. Dersom du ikke har besøkt den vakre vestkysten har du mye å se frem til. Tre kvarters kjøretur fra Palma finner du blant annet den lille  badebyen Puerto de Soller. Her er det stille og rolig, men samtidig er godt utvalg av barer, kafeer og restauranter. Puerto de Soller passer godt både for barnefamilier og for par som vil ha en stille og rolig ferie i naturskjønne omgivelser.

Gjennomsnittstemperaturer i oktober
Dagtemperatur: 23
Soltimer per dag: 9

Temperatur i sjøen: 21

Les mer om Mallorca

Priseksempler i oktober

Kypros     netter     Se mer
Kypros     netter     Se mer
Kypros     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Kreta     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer