Søk reise
Balearene er Middelhavets øyperler

Balearene er Middelhavets øyperler

Øygruppen Balearene har noen av Middelhavets flotteste ferieøyer. Enten du liker strender i verdensklasse, private badebukter, eksklusiv shopping eller sene netter på noen av verdens beste nattklubber så finnes det innen rekkevidde. Hva med litt øyhopping i sommer?

Herlige Palma

Mallorca

Mallorca var målet da den første charterturen gikk fra Norge i 1959, og er i dag den absolutt største feriefavoritten til nordmenn på sommerferie i Middelhavet. Øyas mange og innbydende strender, gode restauranter og vakre natur er bare noe av det som lokker både ungdom, voksne og barnefamilier tilbake år etter år. Mest besøkt er Palmabukten i sør og Alcudiabukten i nord. I tillegg er den livlige hovedstaden Palma de Mallorca absolutt verdt å oppleve. En fin kombinasjon er å bli et par netter i Palma og å tilbringe resten av ferien i en av de mange badebyene.

Alcudia er mest kjent for sin milelange, finkornede og nesten hvite sandstrand nordøst på øya. Dette området er mange barnefamiliers paradis, og sør for Alcudia ligger det mange fine feriesteder med langstrakte strende og vakker natur. Playa de Muro, naturperlen Cala Mesquida, klassiske Cala Millor og mer eksklusive Cala d’Or er noen av stedene det er verdt å sjekke ut.  Dersom du gjerne vil bo sentralt, men ikke i selve Palma by så er småbyen Can Pastilla øst for hovedstaden et godt valg. Her er det blant annet veldig fint for småbarnsfamilier.

Langs den ville vestkysten ligger det også mange hyggelige steder, blant annet velkjente Puerto de Soller – en liten og rolig landsby i fantastisk vakre omgivelser. Den lille byen med båthavn og flott sandstrand omkranses av høyder med pinjeskog, appelsinlunder og olivenlunder. Dette er et perfekt mål for en dagsutflukt, og da bør dere også få med dere eksklusive Valdemossa i de vakre Tramuntanafjellene.

Menorca er et strandparadis

Menorca

Denne grønne og frodige øya har en langt roligere og mer fredfull atmosfære enn søsterøya Mallorca. Langs kysten ligger hudrevis av små og store badeviker, og vannet er krystallklart og perfekt for snorkling. Myndighetene har et stort miljøfokus, og store deler av Menorca er fredet. Det er godt tilrettelagt for syklister, så det anbefales å oppdage øya fra sykkelsetet.

Sør for den vakre byen Ciutadella nord på vestkysten ligger små feriesteder som perler på snor, blant annet Sa Caleta som ender opp i det litt større feriestedet Cala Blanca. Noen kilometer lenger sør finner du Cala’n Bosch, det mest populære reisemålet på Menorca. Her er det to nydelige strender og en marina omkranset av koselige spisesteder. Alt er i gangavstand, så stedet passer veldig bra for barnefamilier. Det er også tilrettelagte stier for fotturer, sykling og ridning.

Cala Galdana er et annet deilig badested øst for Cala’n Bosch som passer både store og småferiegjester. Cala Galdana ligger mellom to høye klipper i en dyp bukt, og har en fin strandpromenade med en fantastisk havutsikt.

Populære Ibiza

Ibiza

Ibiza var i mange år kjent som et partyparadis med hippe klubber og døgnåpne nattklubber. Den siste tiden har imidlertid mange barnefamilier også fått øynene opp for øya med fine badeviker, over 50 ulike strender og vakker natur med mandeltrær og kalksteinsklipper. Dersom du kommer hit for å besøke trendy nattklubber og heftig uteliv så er Playa d’en Bossa stedet for deg. Her finner du også øyas lengste strand med de heftigste beachklubbene.Ibiza by er også en klassiker, og langs Paseo Vara de Rey i den nye bydelen er det folkeliv nesten døgnet rundt.

Utenfor partystedene er det betydelig roligere tempo, og de siste årene har det dukket opp mange familiehotell med stranden i umiddelbar nærhet. Den lille badebyen Cala Llonga er et populært reisemål for barnefamilier, mye på grunn av den flotte, brede og langgrunne sandstranden i en vakker bukt omgitt av furuskog. Portinatx er et annet godt valg for familier, kjent som ent av Ibizas vakreste steder med tre langgrunne strender å velge mellom.

Avslappende på Formentera

Formentera

Den minste og roligste av de fire hovedøyene i Balearene blir ofte omtalt som Middelhavets Karibia med sine kritthvite strender og turkisfargede hav. Formentera kan faktisk skryte av å ha en av verdens vakreste strender, Ses Illetes. Her er vannet så klart som drikkevann, takket være det unike sjøgresset som vokser her, og som er er en del av UNESCOs verdensarv.

Formentera er så liten at du kan ta beina fatt for å komme deg rundt. Landskapet er helt flatt, og sykkel eller moped er et godt alternativ. Den enkleste måten å besøke Ibiza på er å ta fergen en halvtimes tid fra Ibiza.

Flybilletter til Mallorca…
Flybilletter til Ibiza…
Flybilletter til Menorca…
Hotell på Mallorca…
Hotell på Ibiza…
Hotell på Menorca…

Hotell på Formentera…

Pakkereiser – priseksempler fra Oslo

Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer