Søk reise
Balearene

Balearene

Hva skal du til sommeren? Storbyliv med kjæresten til Palma? Sol- og badeferie med familien på Menorca? Helseferie, kanskje alene, til Formentera? Kultur- og matreise med venninner til Ibiza? Nå behøver du ikke velge, mulighetene er uendelige og alt dette kun en 3.5 timers flytur unna!

Uavhengig av hva valget faller på, er ønsket å kombinere et besøk til flere av øyene, så er øyhopping mellom Middelhavsperlene Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera en av mulighetene. Det går innenriksfly mellom de tre største øyene, Mallorca, Menorca og Ibiza. Frister det med litt mer vind i håret og en båttur på Middelhavet, anbefales det å ta båt.

Øygruppen Balearene som består av øyene Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera ligger som perler på en snor og utfyller hverandre. Les mer her om de fire Baleariske øyene:

Hvordan reise til Balearene

Under her finner du pakkereiser til Balearene, men ønsker du å sette sammen reisen selv anbefaler vi deg å se lage en egen pakke meg fly og hotell

Pakkereiser til Balearene

Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Mallorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Formentera     netter     Se mer
Formentera     netter     Se mer
Formentera     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer

Dame med ipad - strand - Aruba

Noen av verdens flotteste strender venter på deg

­­­TripAdvisors brukere kåret nylig stranden Ses Illetes på Formentera til verdens 5. flotteste, og det forundrer ikke. Med asurblått hav og finkornet sandstrand fremstår strendene som et paradis, bare noen få timer med fly fra Norge. Visste du at Spania er det landet i Europa med flest strender med kvalitetsmerket blått flagg, totalt 573? Det vil si at 1 av 6 spanske strender har blitt tildelt denne utmerkelsen. Og 63 av dem venter på deg på Balearene. Blått flagg er en miljøsertifisering som viser at strendene og marinaene som har blitt tildelt denne utmerkelsen oppfyller strenge krav til sikkerhet, service, miljø, informasjon om nærområdet og ikke minst vannkvalitet.

Aktiv ferie

Øyene er et paradis for deg som liker en aktiv ferie, med alt fra sykling, fotturer, golf til mer ­­­fartsfylte aktiviteter som kiting og surfing eventuelt etterfulgt av en avslappende massasje på en av øyenes mange spa- og kursteder. Det finnes et stort nettverk av sykkelruter på de fire øyene, på til sammen mer enn 1480 km, alt fra fyrtårnruten på Menorca til BTT-rutene på Ibiza. Visste du at mange profesjonelle syklister og sykkellag trener her om vinteren?

Lokale delikatesser

Smak på lokale delikatesser som har blitt tildelt kvalitetsmerket DO (Opphavsbetegnelse) langs de guidede oliven-, vin- og osterutene hvor du også blir bedre kjent med Balearenes mat- og vinperler. Balearene er spesielt kjent for fisk og sjømat, med hummerstuing og forskjellige kombinasjoner med ris og fisk i spissen.

Naturopplevelser

Gå ikke glipp av de blomstrende mandeltrærne fra midten av januar til midten av februar. Da dekker de 117 000 mandeltrærne øyene med et vakkert teppe i rosa og hvitt. Den perfekte rammen for selfien din. Smak på mandlene, enten rett fra treet eller ristet, som er hovedingrediensen i mange lokale desserter og søtsaker som ensaimada.

Lenke til Turistkontorets hjemmeside