Søk reise
Andrew vant førstepremie i Solfaktor Reisevenner

Andrew vant førstepremie i Solfaktor Reisevenner

Den store reisekonkurransen er avsluttet. Juryen har lest, diskutert, smilt, kranglet litt og definitivt drømt seg bort. Tusenvis av bidrag er vurdert, 60 bidrag gikk til semifinalen, 9 bidrag var med i selve finalen og endelig: Vinneren av en drømmereise til 100.000 kroner er kåret.

Andrew Silverwood kommer småløpende og smilende mot oss. Det har han all grunn til for han er kåret til vinneren av tidenes store reisekonkurranse. Temaet for konkurransen var: Vinn en reise for deg og dine venner for 100.000 kroner. For å delta skulle du sende inn en beskrivelse av din drømmereise og samtidig fortelle hvem du ville ta med på tur.

– Jeg kan fortsatt ikke tro det, sier Andrew. Jeg ble helt stum, så fikk jeg bare lyst til å gi mannen som ringte en klem. Andrew var på vei fra jobb for å hente barna i barnehagen da han fikk telefonen fra Solfaktor. – Fortsatt har det ikke gått helt opp for meg. Jeg som aldri vinner noen ting. Det er samboeren min som har all flaksen. Men det hjalp kanskje at hun satt ved siden av meg da jeg sendte inn bidraget.

Møttes mens de backpacket

De to er et bereist par og selvfølgelig møtte de hverandre mens de jobbet noen uker på samme vingård i Australia. Begge var på backpackertur og jobben på vingården var en måte å tjene noen kroner på mens de var underveis. – Vi likte ikke hverandre da vi møttes. Jeg synes hun pratet altfor mye, sier Andrew. – Kan hun ikke være litt stille, bare sånn at det går an å ha en sammenhengende tanke i hodet i mer enn et halvt minutt. Dette er 7 år, mange reiser og 2 barn siden. Andrew har flyttet til Gøteborg, lært seg svensk og den pratsomme kjæresten er fortsatt like pratsom.

Hit vil de reise for premien de har vunnet

Drømmereisen skal gå til Bali og med på turen tar Andrew (33) med samboer Cecilia (28) og deres 2 barn. I tillegg er vennene Malin (31) og Bertil (33) samt Cecilias foreldre Marita (53) og Joakim (50). Solfaktor møter dem alle sammen (minus Malin) i Gøteborg. Jeg skal gjøre yoga i Ubud sprudler mamma Marita, vi skal lære oss å surfe og ungene kan sitte på brettet mens vi padler SUP. Jeg vet at det finnes noen bra klipper på Bali også, sier Andrew, for jeg elsker å klatre.

“Vi vill fånga världens bästa vågor i surfingparadiset Bali! Vi vill besöka Monkey Forest i den fantastiska konstnärsbyn Ubud! Vi vill ta del av Balis kultur och besöka flera av deras ståtliga Tempel. Vi vill göra den 4 timmars tuffa vandringen till Sekumpul Waterfall och njuta av dess otroliga natur.”

Vil bo billig og være borte lenge

– Hvor lenge vil dere være borte lurer vi i Solfaktor på? – Oi ja men jo…. vi kan jo faktisk være borte så lenge vi vil, kommer det fra Andrew. Jeg vil bo billig å være borte lenge, sier han, kanskje flere måneder. Jammen jeg har ny jobb kommer det fra mamma Marita… og der fortsetter diskusjonen da vi forlater den glade gjengen i Gøteborg. Vi i Solfaktor kommer til å følge den glade gjengen via sosiale medier og vi gleder oss nesten like mye som dem.