Søk reise
10 ting å gjøre i Krakow

10 ting å gjøre i Krakow

Her kommer ti tips til hva du kan gjøre og finne på i Krakow. 

1: Stikk innom en av de mange kafeene som heter 4zl/8zl. Navnet betyr nemlig at de selger drinker for 4 Zloty og snacks for 8 Zloty. Her vrimler det av unge og studenter, og stemningen er i virkelig på topp utover kvelden.

2: Bestill guidet utflukt i den gamle Sovjet-forstaden Nowa Huta, et kvarters kjøring fra Krakow. Opplevelsen blir komplett når du plukkes opp utenfor hotellet med en Trabant, en bitteliten bil som var svært populær i kommunismen.

3: Prøv piroger! Legg turen innom U Babci Maliny, en av byens mest populære restauranter. Dette er også stamsted for mange av de lokale som bor her.

4: Gamlebyen og torget må oppleves. Dette er et av Europas vakreste torg, datert tilbake til 1200-tallet, og var i gamle tider byens viktigste markedsplass.

5: Guidet utflukt til Auschwitz-Birkenau bør være obligatorisk. Inntrykkene er mange og sterke, og det er anbefalt å sette av en dag til utflukten.

6: 20 minutter utenfor byen ligger Saltgruvene. Flere hundre meter under jorden har underjordiske sjøer gravd ut eventyrlige salt-skulpturer. I dag er dette en av Polens største turistattraksjoner.

7: Shopping er selvsagt med på listen. Galeria Krakowska er byens beste kjøpesenter. Her finner du alle de kjente merkevarene samt vesker, sko, skinn og smykkebutikker.

8: Wawel-slottet ligger midt i byen og bør besøkes. Slottet ble bygget på 1300-tallet, men har fått noen senere tilføyelser. Særlig flott å se tidlig på morgenen.

9: Gå en tur i vakre hageomgivelser i Planty Park. Her gir kastanjetreene svalende skygge på sommeren, men parken er enda vakrere på høsten.

10: Pub-til-pub-runde. Det sies av Krakow er den byen i verden med flest barer. Hyggelige priser og stort ølutvalg gjør Krakow til et øl-mekka.

Priseksempel til Krakow

Krakow     netter     Se mer
Krakow     netter     Se mer
Krakow     netter     Se mer
Krakow     netter     Se mer
Krakow     netter     Se mer
Krakow     netter     Se mer