Verden  » Hellas  » Chios  »  Daskalopetra
Daskalopetra ligger kun 6 km nord for Chios by og er en del av Vrondados, som er et populœrt boområde for chiotiske sjøfolk og fiskere. Selve Daskalopetra er en gammel havn, hvor fiskerne kommer inn med dagens fangst som blir solgt videre til oppkjøpere. Havnen er idyllisk med de små fargerike fiskebåtene.

Rett nedenfor Kyveli ligger den flotte rullesteinstranden med krystallklart vann, og i parken bak stranden ligger et historisk landemerke, den såkalte Homérs stein. Her sies det at den blinde dikteren Homér hadde sin poetskole en gang på 700-tallet før Kristus.

Det finnes 3 tavernaer i nœrområdet, samt bakeri, minimarkeder og et par hyggelige kaféer. Kun 200 meter unna ligger stranden Ormos Lo, som er en fin strand med fasiliteter, blant annet “klatrefjell” ute i sjøen. En del gjennomfartstrafikk, men fordi bostedet Kyveli er barnevennlig, og p.g.a. fasilitetene i området, anbefaler vi Daskalopetra for barnefamilier.

Daskalopetra har hyppige bussforbindelser til og fra Chios by med alt den har å tilby. Fra Daskalopetra kan man også ta buss nordover langs østkysten, f.eks til den idylliske fiskelandsbyen Langada og i sommersesongen også til Nagos. Innen gangavstand ligger klosteret Mersinidi, og nord for dette ligger det flere strender.

Søk reise