Verden  » Spania  » Gran Canaria
Gran Canaria er den tredje største øya og ligger lengst sør i arkipelet. Med sine ca. 815 000 innbyggere er den nummer to i befolkningsstørrelse. Hvert år strømmer et stort antall turister til øya. Hovedgrunnen til det er blant annet det behagelige og jevne klimaet som råder her året rundt.

Gran Canaria byr på et yrende mangfold av aktiviteter. Det kommer bare an på hvor lang tid du har satt av til ferie. Her kan du besøke et hektisk storbyliv med et variert kulturliv til små uberørte naturperler. Øya har en vakker og skogkledd (pinjetrær) fjellheim der det er tilrettelagt for fotturister med stier og løyper. Er du så heldig å være her i månedskiftet januar-februar får du med deg mandelblomstringen i tillegg.

Det er enkelt å leie bil, noe som anbefales for å oppdage de vakre omgivelsene. Dessuten er det lokale bussnettet godt utbygd. De ulike byene på øya har hver og en sitt eget særpreg og sin egen sjarm.

På den sydlige delen som også er den mest solrike, finner du de beste sandstrendene med et stort tilbud av ulike vannaktiviteter. Her ligger "småbyene" tett og det gjør at det er enkelt å reise mellom de ulike stedene med buss eller taxi.

Søk reise
Spanish tourist office official presentation of Gran Canaria