Søk reise
madeira_familia_768_norsk

Nyt utsikten, gastronomien, kulturen og det fantastiske klima - året rundt

Hva er Madeira?
Madeira er imponerende landskaper, tette skoger, vulkanske berg, enger med blomster i alle slags fargenyanser, smaken av pasjonsfrukt og et dykk i det blå Atlanterhavet. Madeira er målet for dem som er på utkikk etter en flott blå himmel og en skinnende sol, vennlig og smilene, eksemplarisk gjestfrihet som inspirerer til ro og avslapping. Øygruppen består av 4 mindre grupper: Madeira, Porto Santo, Desertas og Selvagens, men de to siste er naturreservater og ubebodde.

På Madeira er det et ytterst mildt klima med omkring 25º om sommeren og 17º om vinteren og med moderat fuktighet. Madeiras innbyggere forstår seg på å feste: kom, drikk en “poncha”, slapp av og nyt til fulle de begivenheter som fyller øya. Det er  karneval i februar og mars, den store blomsterfesten i april eller mai og ikke minst Atlanterhavs-festivalen som markerer starten på sommeren på Madeira. Den består av en rekke pyro-musikk forestillinger som finner sted på de 4 påfølgende lørdager i juni måned. Gå heller ikke glipp av Madeiravin-festen i august og september.

Hav og strand
Horisonten rundt Madeira er ikke et mål i seg selv men skaper et øyeblikk alene med naturen, en mulighet til i første hånd å lære Atlanterhavets skjønnhet og kjenne styrken. På Madeira finnes det ulike strender langs kysten med friskt og rent vann , ideelt for å tilbringe en avslappende ettermiddag , ta en dukkert i havet  og føle naturen i sin helhet. Selv om mange av strendene allerede har tilgang til sjøen og er bygget for å lette tilgangen til vann har andre hatt begrenset menneskelige inngrep og derfor er det mulig å lære den berømte ” Calhau” å kjenne. Calhaus er basalt steiner som har blitt runde etter slitasje over århundrer, er meget karakteristiske  finnes på de fleste av øyas strender. Nyt de naturlige bassengene med saltvann i Porto Moniz og Seixal og skapt av vulkaner, hvor vannet trenger naturlig inn. De finnes på nordsiden av Madeira.

Natur
Det er i landskapets skjønnhet du finner noen av Madeiras største turistattraksjoner. Det er et utrolig landskap som vekker følelser. Med så varierte og vakere områder kan du velge en rolig aktivitet eller få adrenalinet til å flyte med en tøffere aktivitet. Når du besøker Madeira vil du føle at en vandring i det flotte landskapet er mye mer enn en enkel gåtur. Det er en intens naturopplevelse. For å nå de mest fantastiske steder er ingenting bedre enn å gå til fots langs turstier sammen med de lokale ” levadas “. Det er ulike typer ruter, noen lettere, egnet for nybegynnere men også vanskeligere. Det er over 2000 stier på øya – som du også kan utforske per sykkel. 

Aktiviteter
For surfere som elsker å ri de store bølgene er Madeira omtalt som et av de beste “spots ” i verden. Det sier de internasjonale surfere som går så langt at de kaller øya for Atlantic Hawaii. Eller test “stand up paddle”. Sporten stammer fra nettopp Hawaii og utføres stående på et brett ved hjelp av en åre. Med en dybde på opp til 3000 m er Madeiras kyst hjemsted for en enormt rik fauna som er klar til å bli oppdaget. Her kan du ta et båttur og forvente mange overraskelser som for eksempel å møte en hval eller en vennlig gruppe delfiner. Dykking og snorkling er også mulig. Spiller du golf? På Madeira er klimaet golf vennlig fra januar til desember – og det er mange fine baner .

Litt om hovedstaden Funchal
Beliggende i en bukt ved Atlanterhavet på sydkysten av Madeira ligger Funchal, hovedstaden for øygruppen Madeira. Byen er kosmopolitisk, full av historie, kultur og underholdning og er øyas største turistsenter. Navnet kommer fra ”funcho” som er en vill urt og som fantes i store mengder da øya ble befolket. Med formen av et amfiteater, strekker Funchal kommune seg langs en fjellside, fra havets overflate til Pico do Areeiro på 1818 m høyde.

Gastronomi på Madeira
Madeiras gastronomi viser en befolknings generøse og gjestfrie sjel. Å spise på Madeira er å prøve honning kake, den svarte sverdfisk , blåskjell, brød kalt ” bolo de Caco “, de søte bananer, tunfisk biff, stekt mais , spyd stekt kjøtt på laurbær kvister, hjemmelaget couscous osv. Og så er det Madeira-vin. Den kan serveres som aperitiff eller dessert vin med sine aromaer og enestående karakter har Madeira-vinen tilhengere over hele verden. Det er en hetvin som har eksistert i over 500 år og produsert i bakkene og vinkjellere i Madeiras vinområde. Alle som har smakt den vet hva vi snakker om. 

Til Madeira fra Oslo Gardermoen - noen utvalgte hotell

Destinasjon Hotellstandard Avreise Varighet Turoperatør Pris Velg
Lejligheter BuganviliaHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
Dorisol FlorasolHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
Hotel EstreliciaHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
Four Views Monumental LidoHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
Orca PraiaHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
Eira do Serrado Hotel and SpaHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
Hotel do CarmoHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
The Lince MadeiraHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
Dorisol MimosaHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
Dom Pedro GarajauHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..

Til Madeira fra Bergen

Destinasjon Hotellstandard Avreise Varighet Turoperatør Pris Velg
MadeiraHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
MadeiraHenter avreisedato..1 ukeHenter pris..
490maderia_familia

Mer om Madeira

Ting du kan se og gjøre på Madeira og Porto Santo 

Mercado dos Lavradores, et av kjennetegnene for Madeira ligger midt i byens historiske sentrum. Fargene, aromaene og tradisjoner begeistrer de besøkende. I en kombinasjon av Art Deco og modernisme kan dette markedet tilby det beste som finnes på øya. De friskeste og mest eksotiske fruktene, flotte blomster, deilig kjøtt og fisk samt grønnsaker og regionale krydder.

Hvis du klatrer i fjellet kan du lære en av de mest kjente attraksjonene i Funchal å kjenne – den tradisjonelle og typiske ” kurv vognen ” som er laget for hånd av flettverk og tre. Den kontrolleres av to korrekt kledde sjåfører som på dyktig vis ved hjelp av tykke gummisåler på støvlene bremser under en tur full av fart, adrenalin og følelser.

Wellness: finnes det noe bedre enn en vidunderlig massasje eller terapi etter at man har vandret i fjellene langs de berømte ”levadas”? Hva du enn gjør – ta deg tid til å slappe av og nyte noen øyeblikk. For det meste finner du spa på hotellene og de har fortreffelige og moderne behandlinger. Behandlingene er ytterst profesjonelle og ikke sjeldent henter terapeutene inspirasjon fra øyas naturlige elementer, som for eksempel honning, madeiravin og vegetasjon.

Porto Santo:
 Hvis det finnes steder som ser ut til å være skapt i en drøm, er  Porto Santo et av dem. Kun 50 km fra Madeira ligger dette lille paradis med en lang og vidunderlig sandstrand, som strekker seg langs hele den sydlige kyst av denne fascinerende øya. Et rolig og avslappende miljø med anerkjente terapeutiske egenskaper, som alltid venter på at bli utforsket og benyttet av deg. På tross av at stranden er stedets ex-libris, har Porto Santo mye annet å tilby. Å utforske Porto Santo er å dykke på et fantastisk sted, ned i det varme gjennomsiktige vannet med  gylden og fin sand og slappe og la seg oppsluke av velvære. En strand med gylden sand 9 km lang og et hav med stille og klart vann med behagelig temperatur har gjort Porto Santo stranden til en av de paradisiske feriemål. Den er valgt som ”den bedste sanddyne strand” i konkurransen “7 vidunderlige steder i Portugal”.

Sunnhet og velfølelse går hånd i hånd på stranden i Porto Santo, hvis sand har klart bevist terapeutiske egenskaper, særlig til behandling av ledd, knokler og muskler og samtidig fint sted å være for avslapping. Kvaliteten på vannet, som omkranser denne øya er også meget karakteristisk. Kjent for å avhjelpe mangel på mineralsalt  på grunn av stress, kroppens tretthet og er bra for nervesystemet. På samme måte som Madeira gir Porto Santo tid til å slappe av og tid til adrenalin kick ved å tilby mange forskjellige aktiviteter. Her kan du vandre en tur i det friske klima, sykle, kjøre  jeep eller ri på  hest. Foretrekker du å være ved havet, kan du ta en rolig og avslappet seiltur hvor havet og det varme vannet innbyr til å dykke.

madeira_storeogsma_235_150

Flott natur for store og små.

madeira_spennende innkjop_235_150

Spennende innkjøp og gode råvarer.

madeira_mountainbike235_150

Lei en mountainbike og dra på eventyr!

madeira_festival235_150

Blomsterfestival om våren.

madeira_coolpool235_150

Cool pool!

madeira_holdtungabeint235_150

Hold tungen rett i munnen…