Corfu Palma Boutique Hotel

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,3
Fantastisk
549 anmeldelser

Jeg står på fortauet foran hotellet og kikker opp mot fasaden i de typiske greske fargene: den hvite fasaden med de blå balkongene som lyser opp bak palmene i ettermiddagssolen. Corfu Palma Boutique Hotel har gjennomgått en totalrenovering og åpnet som «nytt» boutiquehotell i 2014. Og jeg må si det skiller seg positivt ut fra de øvrige hoteller i Dassia, og etter min mening, tilføyer det feriebyen et pent ansiktsløft.

Hotelldirektør Ioannidis Spyros ønsker meg hjertelig velkommen og vi går innenfor i den kjølige loungen, hvor en velkomstdrink straks er klar, som når enhver gjest ankommer hotellet. Ioannidis forteller historien bak Corfu Palma Boutique Hotels ansiktsløft og jeg kan ikke unngå å bemerke hans engasjement og utstråling. Ingen tvil om at han er en vesentlig del av suksessen bak Corfu Palma Boutique Hotel. I all ydmykhet forteller han dog at oppskriften til Corfu Palma Boutique Hotel suksess, først og fremst skyldes teamet av oppmerksomme og servicemindede medarbeidere, som står på hodet for alle hotellets gjester. 

Og jeg liker det veldig godt når ledelsen på et hotell går foran, når det gjelder god service, og samtidig har rom for at personalet får den ros det har fortjent. Overalt på vår rundvisning merkes den gode stemningen mellom Ioannidis og hans team, og det er jo alltid den beste forutsetningen for et deilig opphold. Et veldig godt førsteinntrykk.  

Det 700 år gamle, fredede oliventreet 

Moderniseringen av Corfu Palm Boutique Hotel er i fin harmoni med respekten for de lokale tradisjonene. På veien gjennom hagen står frukttrær, sypresser og fargerike blomster i fullt flor og representerer den lokale fauna. Stien svinger litt og Ioannidis forteller at de med vilje har beveget seg utenom det mer enn 700 år gamle oliventreet, som naturligvis skal ha lov til å bli stående, slik som det alltid har gjort og det gir da også en meget sjarmerende entré til det lille bassengområdet. 

Svømmebassenget har en fin størrelse. Ikke for lite, ikke for stort. Og med sin dybde på 1,4 meter oppfordrer det mer til en avkjølende dukkert, enn til de store stupeaktivitetene. Med et integrert barnebasseng, har det også et trygt område å bade i for de minste feriegjestene. 

Jeg går og hører etter hvor mye man hører av veien som ligger uten på den andre siden av den naturlig omkransende muren av trær og busker, men imponerende og overraskende nok, så hører jeg faktisk ikke trafikkstøy. De gjestene som ligger rundt bassenget og nyter en deilig feriedag, ser da også ut til å verdsette dette lille pustehullet, hvor solsenger av den komfortable typen står klare, enten i solen eller under halvtaket langs den skyggefulle langsiden. 

I det lille stykket av hagen som ligger ved enden av bassengområdet, står det et oppvarmet boblebad og bobler lystig under oliventrærne. Ved bassengbaren nytes de boblende og kjølige drinkene over et spill backgammon, mens et yngre par er i gang ved bordtennisbordet. 

Man skal skjemmes bort litt...

På Corfu Palma Boutique Hotel er det gode muligheter for å bli skjemt bort litt. I Aphrodite Spa & Fitness finner du flere mindre massasjerom, hvor du kan bli litt bortskjemt av dyktige behandlere, som utelukkende bruker økologiske greske produkter fra skjønnhetsmerket Apivita. her kan du også nyte sauna og hammam, eller en god omgang trening i det lille treningssenteret, som blant annet byr på mosjonsmaskiner av merket T-rex (= kvalitet) og vekter. 

Nyt måltidet ditt på den overdekte terrassen

Det er alltid godt å stå opp til en god frokost og den amerikanske frokostbuffeten, som sammen med lokale produkter og fersk juice, står klar til deg hver morgen, byr på noe for enhver smak, vil jeg våge å påstå. Her kan du blant annet velge å få eggene dine tilberedt akkurat slik du ønsker, og personalet bringer naturligvis nybrygget kaffe til bordet ditt, så ofte du ønsker det.

Nyt frokosten din under parasollene på den store terrassen som ligger i forlengelse av loungebaren foran hotellet, eller innendørs i spisesalen, hvor aircondition sørger for litt kaldere omgivelser.

Terrassen fungerer både som café og snackbar i løpet av dagen, og til middag kan du velge mellom buffet, som byr på middelhavsspesialiteter og lokale retter, eller velge fritt fra á la carte menyen. Dog vil jeg anbefale deg å prøve noen av Dassias lokale restauranter, hvor i større grad kan merke den greske stemningen, for her i restauranten på Corfu Palma Boutique Hotel er stilen meget minimalistisk og med skarpe farger.

Ioannidis forteller at i høysesongen (juni til september) åpnes det opp for servering i den hyggelige hagen under det gamle oliventreet. Flere ganger i uken er det stemningsfull, levende musikk. Små tomannsbord, satt opp i stearinlysenes skjær, danner de perfekte rammene for en romantisk middag for to. Det høres veldig hyggelig ut.

Dassia har både strand, vann og gode utfluktsmuligheter

Rett utenfor hotellet byr den tradisjonelle og velkjente feriebyen Dassia på stort sett alt du forventer. Her finner du alt fra baker, supermarked, butikker og minibanker til caféer, tavernaer og restauranter. Rett ved siden av Corfu Palma Boutique Hotel ligger det et lokalt lite reisebyrå, som kan hjelpe med alt fra billeie, båtturer og utflukter.

Når du skal til stranden, skal du krysse veien foran Corfu Palma Boutique Hotel, og da er det ca. 150 meter ned til den kilometerlange stranden med vannsportaktiviteter, solsenger og parasoller (mot gebyr). Stranden er en blanding av grus og rullestein og er ganske smal noen steder, men meget lang og med krystallklart badevann. Her er det også en del strandrestauranter, hvor du kan få litt å drikke og spise, samt finne skygge når solen står høyest på himmelen. 

Så det er ganske livlig her, men du finner også mer rolige strekninger. Det er bare å gå en tur langs stranden, rundt pynten. Et lite tips: Det er en god ide å ta med ett par badesko hjemmefra, hvis du har et par liggende, ellers kan de kjøpes i en av de mange butikkene. 

Corfu Palma Boutique Hotels beliggenhet betyr at du kan spasere til små bukter både i nord, øst og sør. Vil du heller kjøre, er det bare å ta taxi eller lokalbussen. De blå og grønne bussene stoppet nærme hotellet, og der finner du rutetabellen for bussene til f.eks. den litt større feriebyen Gouvia, eller naturligvis Korfu by, som du må love meg å også besøke i løpet av ferien din. 

Derfor skal du velge Corfu Palma Boutique Hotel

  • Et klassisk hotell med moderne fasiliteter (så du kommer ikke til å kjede deg)
  • Du bor i gangavstand til stranden og byen = en fordel at du ikke behøver leiebil
  • Fint bassengområde med boblebad (hvis det er en dag du ikke går til stranden)
  • Hyggelig personale og personlig service, noe du vil oppleve fra samme sekund som du ankommer
  • Et godt utgangspunkt for utflukter og turer på egenhånd

Godt å vite om Corfu Palma Boutique Hotel

Det finnes muligheter for å nyte mat og drikke både innendørs i loungen, ved den lille bassengbaren i hagen eller på den store terrassen, som ligger i forlengelse av loungebaren på forsiden av hotellet. Min rundvisning på hotellet sluttet med en skjønn kald kaffe frappé på den store terrassen, og jeg var positivt overrasket over at det stort sett ikke var støy fra veien. Men i høysesongen er Dassia en travel ferieby, og da kan det nok ikke unngås at det vil være trafikkstøy fra ferieglade gjester i utleiekjøretøy.
 
På Corfu Palma Boutique Hotel bor i nærme alt. Stoppestedet for lokalbussene ligger bare ca. 50 meter fra hotellet. Et lite tips: Hvis du går til venstre når du kommer ut fra hotellet, og går et lite stykke, så kommer du til et større supermarked. Her kan du kjøpe bussbilletter til de blå bussene (ca. € 2 pr. vei). På de grønne bussene kjøpes billetten om bord. Det ligger også et mindre supermarked rett ved hotellet. 

Du kan saktens bo på Corfu Palma Boutique Hotel, uten nødvendigvis å skulle ha en leiebil til rådighet. Men naturligvis er det en deilig måte å komme rundt og oppleve Korfu på, så skulle du velge å leie bil kan du lettvint parkere på hotellets parkeringsplass. 

Ved bassenget er det gratis håndkleservice og på hotellrommet ditt finner du håndklær som du gjerne kan ta med ned til stranden, så dermed kan du spare litt plass i kofferten.

Corfu Palma Boutique Hotel har offisielt fire flotte stjerner, og utvalget av fasiliteter er med på å gi denne karakteren. Dog velger vi å gi Corfu Palma Boutique Hotel tre gode stjerner. 1 for personlig service, 1 for beliggenheten nærme både by og hav og 1 for fasilitetene. Et klassisk by-hotell og vi har valgt å ikke inkludere det under reisetemaet «Boutique», da stilen som nevnt er mer klassisk og moderne enn hjemlige boutique.
 

Derfor skal du velge Corfu Palma Boutique Hotel

  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Korfu by – ca. 13 km
  • Korfu flyplass – ca. 15 km
  • Dassia ferieby – ca. 150 m
  • Dassia-stranden (strand med småsteiner) – ca. 600 m
  • Lokalt busstoppested – ca. 50 m
  • Supermarked – ca. 50 m. 
  • Canal d’Amour (naturseverdighet) – ca. 30 km
  • Paleokastritsa (kloster og strand) – ca. 16 km
  • Golden View Café Snack Bar (utsiktspunkt) – ca. 23 km

De 40 rommene ligger fordelt på alle sider i hovedbygningens fire etasjer. Interiøret er i et moderne design, med respekt for den greske kulturen. Det betyr blant annet at det f.eks. er bilder av typiske greske elementer på veggene: en fiskebåt, en olivenfabrikk eller lignende. Alle rommene har dobbeltvinduer som skjermer mot lyden fra veien. Balkongens avskjerming har, etter designerens nøye undersøkelser, fått den blå fargen som visstnok skal være den fargen som best skjermer for øynene for Korfus sollys = ekstra service og omtenksomhet. 

Alle rommene har enten dobbeltseng eller to adskilte senger, bad med dusj eller badekar, aircondition, vannkoker, et lite kjøleskap (á la en minibar) og egen balkong eller terrasse med bord og stoler. Utsikten er enten mot svømmebassenget, hagen eller så er det mulighet for havutsikt fra rommene på øverste etasje (superior rom). 

Fasiliteter på rommene:

  • Sikkerhetsboks (mot gebyr)
  • Satelitt-TV
  • Hårføner
  • Wi-Fi (kvaliteten kan variere)
  • Minikjøleskap
  • Aircondition
  • Aptiva toalettartikler
  • Håndklær til stranden
  • Morgenkåpe og tøfler

Rommene som vender mot Dassia og landeveien kan ikke unngå å følge med på byens yrende liv fra balkongen – til gjengjeld er det i denne retningen, noen av de rommene som ligger høyt har utsikt mot havet (hel eller delvis). Du skal ikke velge Corfu Palma Boutique Hotel, hvis du ønsker en ferie med masse utsikt, for da den ligger i en bysone, så er det mer «lokal koloritt» med bakgården og hageområdet de fleste rommene vender ut mot.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Corfu Palma Boutique Hotel. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Barnebasseng evt. seksjon
  • I by eller landsby
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Spa / Velværesenter
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)
  • Treningsmuligheter

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Dasía
490 83 Dassia

Koordinater

Latitude: 39.6851
Longitude: 19.8420

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer