Søk reise
Palma

Palma

LITEN STORBY MED ALT: Hovedstaden Palma de Mallorca ligger innerst i den store og vide Palma-bukten, som med sine 30 kilometer med flotte badestrender, fra Magaluf i vest til S’Arenal i øst, utgjør Europas største turistmaskin. På denne strekningen finnes nærmere 100 000 hotellsenger og hver tredje Mallorca-turist ender opp i Palma-bukten.

På Palma de mallorca  får du syden-stemningen i tillegg til fantastisk shopping, historie, kultur, god mat og uteliv.

Palma er Mallorcas største by, og nettopp en liten storby. Den kan blant annet by på historie, kultur, god mat og uteliv. Her er det shopping, champagne (cava) og tapas!

Palma de Mallorca ligger på Mallorcas sørkyst, og er hovedstaden i den spanske, autonome regionen Balearene.

Selv om du ikke nødvendigvis pleier å gå i kirker, er det obligatorisk med et besøk i den gotiske katedralen Catedral la Seu. Katedralen tok 400 år å bygge og ble ferdig i 1601. Har du besøkt katedralen, er gamlebyen et naturlig sted å fortsette utforskningen. Stikkord: Smale gater, gamle plasser og palasser, nydelige patioer og fantastiske husfasader.

Festningen Castell de Bellver er verdt turen. Her får du blant annet fantastisk utsikt ned mot Palma og havnen.

Ta deg også tid til å gå rundt uten mål. Titt inn i kirkene, oppdag små gater og butikker.

NB! Det anbefales å velge et sentralt hotell i Palma.

Blir du imidlertid lei av å gå rundt på måfå? Finn deg en liten kafé, bestill et glass sangria og glan på folk. Det er ofte den beste kulturopplevelsen.

Søker du fart og moro, bør du reise til Palma om sommeren og ta turen langs den brede strandpromenaden Passeig Maritim.

Vil du bade? De nærmeste strendene er Cala Mayor og Playa de Palma.

Ta gjerne veterantoget, eller lei bil, fra Palma til Sóller, og opplev fiskelandsbyen Port de Sóller. Tok du toget til, kan du reise tilbake med rutebuss. Da får du sett en del andre små landsbyer på veien.

Palma er kjent for god shopping. Her finner du alt fra «siste skrik» og eksklusive designerbutikker til små butikker som selger lærprodukter. I gaten Avinguda Jaume III finner du kjedebutikker som Mango, Zara, Massimo Dutti, El Corte Inglés og Uterqüe.

Palma ... ... netter ... ... Velg
Palma ... ... netter ... ... Velg
Palma ... ... netter ... ... Velg
Palma ... ... netter ... ... Velg

Palma har både attraktiv by og strand

UTELIV, MAT OG SHOPPING

Palma er en førsteklasses shoppingby med handlegater hvor du finner det meste av designvarer. Restaurantilbudet er utmerket og det mallorkinske kjøkkenet er verdt en reise i seg selv, med friske grønnsaker, hvitløk, olivenolje, gode pølser, kjøtt, fisk og skalldyr – eller tapas; de spanske smårettene. Restaurantprisene er ofte ett lite hakk rimeligere i Palma enn ellers på Mallorca.

Byen har et heftig og variert fornøyelsesliv. I bydelen Terreno finnes et hundretalls puber og barer og mer enn tjue diskoteker og nattklubber (for både straite og homser); takten er høy og natten lang. I juli og august, når det svinger alle mest, er Palma et møtested for in-folk fra hele Europa. I Mallorcas hovedstad kan du også oppleve opera, teater, konserter og kino.