Søk reise
Mallorca

Mallorca

Strender

Det finnes et hundretalls strender på Mallorca, alt fra store bukter med store turistanlegg til små, steinete strender som kun er tilgjengelige dersom du tar beina fatt eller tar båten hit. De flotteste strendene ligger gjemt mellom klipper og sanddyner, og til og meg i juli og august kan du finner strender hvor du garantert ikke vil møte naboen, kun én times biltur fra Palma. Vi kan nevne i fleng strender som Platja de Can Pere Antoni i Palma, Sant Elm i Andratx, Playa de Ciudad Jardín, Cala Murta, Cap de Formentor, Es Trenc i Sa Rapita og Portals Nous for å nevne noen.

Lokale delikatesser

Lyst til å bli bedre kjent Palmas hemmeligheter og skjulte perler akkompagnert av lokal vin og tapas? Da er vintoget som snirkler seg mellom brosteinslabyrinten i gamlebyen i Palma noe for deg. Mens du smaker på forskjellige viner fra Mallorca akkompagnert av lokal tapas, vil guiden fortelle deg om byens historie. Eller hva med en tur innom de eldste bodegaene på Mallorca hvor du kan smake på områdets beste rød-, rose- og hvitvin og søte viner? Og en tur innom Mallorcas 5 Michelin-stjerne restauranter er vel heller ei å forakte.

Gå ikke glipp av

På Costa Nord i Valldemossa, nord på øya, kan du både henge med stjernene og nyte kultur- og naturområdet Sierra de Tramuntanas magiske stemning og spektakulære omgivelser for deg som glad i en aktiv ferie. Sierra de Tramuntana, som ble erklært Verdensarv av UNESCO i 2011, har tiltrukket seg mange kunstnere opp gjennom årene på grunn av områdets spesielle lys. Området er kjent for sin sjarmerende atmosfære, vakre solnedganger og naturskjønne omgivelser med furuskog Middelhavet på hver sin side. Kultusenteret Costa Nord i Valldemossa, er et must for alle kulturinteresserte. Eieren er Hollywood-skuespilleren Michael Douglas og kanskje sees dere på en av utendørskonsertene under stjernehimmelen her til sommeren?

Hvordan reise til Mallorca

Det finnes et rikelig godt utvalg med reiser til Mallorca. Under her finner du pakkereiser til Mallorca, men ønsker du å sette sammen reisen selv anbefaler vi deg å se lage en egen pakke meg Fly og hotell

Pakkereiser til Mallorca

Mallorca ... ... netter ... ... Velg
Mallorca ... ... netter ... ... Velg
Mallorca ... ... netter ... ... Velg
Mallorca ... ... netter ... ... Velg
Mallorca ... ... netter ... ... Velg

Verdens minste storby – Palma

Øya har en trendy og ungdommelig fremtoning som hviler på et fundament av historiske minner fra fønikere, grekere, kartaginesere, romere og arabere. Det hevdes at Palma er verdens minste storby, og her finner du alt mellom himmel og jord. Fra elegante champagnebarer i La Lonja til spanjolenes favorittområde med trivelige barer og restauranter rundt Plaça de la Quartera til de nyeste og mest innovative barene i Santa Catalina. Hva med en rusletur blant sjarmerende butikker og restauranter og kafeer i de smale gatene som går i sikksakk i den trendy gamlebyen Casco Antiguo? Og hva passer vel bedre enn en matbit etter en rusletur, da er det store matmarkedet Mercat de Santa Catalina et godt alternativ. En tur innom den majestetiske katedralen La Seu, som ble påbegynt på 1300-tallet, men først stod ferdig 300 år senere, er et must i Palma. Den mallorquinske kunstneren Joan Miró har sagt at det var lyset som skinte fra de fargerike rosettvinduene som ga ham inspirasjon til hans kunstneriske former.

Tips

Visste du at eselet har hatt en viktig rolle opp gjennom øyas historie? Eselet ble brukt til å frakte varer fra by til by i flere hundre år. Så hva med en guidet tur fra eselryggen, moro for store og små! Husk å ta turen innom de mange kurbadene og nyt de naturlige, helsebringende og deilige godene. Den perfekte terapien mot hverdagens mas og jag.

Les mer om Mallorca på Turistkontoret sine hjemmesider