Søk reise
Koh Lanta - Familiens førstevalg

Koh Lanta - Familiens førstevalg

Lengter dere etter en vakker, tropisk øy med lange, hvite strender, koselig lokalbefolkning og gode familiehotell? Velkommen til Koh Lanta!

På Koh Lanta trives både store og små, og øya sør for Ao Nang er blant annet et populært sted å tilbringe deler av barselpermisjonen. Her er det lett å finne seg en hengekøye i skyggen, lese en bok, svømme i krystallklart vann og nyte deilige middager med beina godt plantet i sanden.

Se reiseforslag nederst i artikkelen.

Sim Saladan

Den lille fiskerlandsbyen Saladan i nord er det første som møter deg når du ankommer Koh Lanta, enten du reiser med båt eller bil. Noe av det mest karakteristiske med Koh Lantas vesle hovedstad er trehusene som er bygd på stylter i vannet. Flere gode restauranter ligger i et styltehus med fantastisk utsikt over havet. Saladan er ikke så stor, men her finner du det du trenger av butikker, apotek, minibanker, massasjesteder og turoperatører.

Strandferie

De mest populære feriestedene for familier er de to nærliggende strendene Khlong Dao og Long Beach. Spesielt førstnevnte kan bli travel i høysesongen, men det er alltid godt med plass på stranden, og det blir aldri like folksomt som på mange av de mest populære strendene i Phuket-området.

Langs den tre kilometer lange Khlong Dao-stranden ligger det små og mellomstore hoteller i ulike prisklasser, side om side med små, idylliske strand restauranter. Her går du barbent til middag, og flere steder serveres du maten sittende på fargerike puter ved lave bord i sanden. Som overalt ellers i Thailand blir barn mottatt med åpne armer, så her trenger du ikke være redd for at smårollingene skal forstyrre andre gjester.

Helt nederst på Klong Dao ligger Time for Lime, en kombinert restaurant og matkurs som drives av norsk-amerikanske June. Absolutt verdt et besøk, enten for middag, en drink i solnedgangen eller for et morsomt matkurs i nydelige omgivelser. June har også egne matkurs tilpasset barn.

Long Beach

Sør for Klong Dao strekker vakre Long Beach seg mer enn tre kilometer sørover. Dette er Koh Lantas lengste, og kanskje hviteste strand. Her finnes det også et godt utvalg av overnattingssteder og restauranter. Stranden er ikke like langgrunn som Klong Dao, men passer godt for barnefamilier.

Backpacker-favoritten

Koh Lanta har i mange år tiltrukket seg hippier fra alle deler av verden, og den avslappede stemningen eksisterer fremdeles, særlig på stranden Klong Khong, som er backpackernes favoritt. Stranden ligger en halvtimes kjøretur fra Saladan. Her er det ofte store bølger, noe som gjør stranden populær blant alle som liker å surfe. Dette er også et av de beste stedene for snorkling, siden det ligger et flott korallrev like ved stranden. Stranden er ikke spesielt godt egnet for barn.

Nasjonalparken

Koh Lanta nasjonalpark er også verdt et besøk. Den strekker seg over et stort område,inkludert øyer som Koh Rok, Koh Haa, Koh Mok og Koh Kradan. Parken dekker det sørligste området av Koh Lanta, og har en vakker regnskog med ville apekatter og fin strand med grunt vann. Det høyeste punktet er et gammelt fyrtårn som ofte er avbildet på postkort fra Koh Lanta. Herfra har man fantastisk utsikt over stranden, de omkringliggende kalksteinsklippene og nærliggende øyer.

Priseks Pakkereiser Koh Lanta

Fly & hotell 7 netter

    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer

Fly & hotell 10 – 15 netter

    netter     Se mer
    netter     Se mer
    netter     Se mer