Søk reise
Formentera

Formentera

Båten til Formentera går én gang i timen fra Ibiza og tar rundt 30 min. Formentera kan skryte av å ha en av verdens vakreste strender, Ses Illetes, der vannet er så klart som drikkevannet takket være det unike sjøgresset, Poseidonia, som er erklært Verdensarv av UNESCO. Poseidonia renser vannet i det marine naturreservatet som strekker seg mellom Ibiza og Formentera og får vannet til å fremstå som turkisfarget. Dette kombinert med den hvite sanden skaper nesten strender av karibisk kaliber. Stranden er myk som bakepulver og blir du sulten finnes det mange strandkafeer og restauranter. Andrea og Juan er navnet på en av disse som har vært på stranden siden 70-tallet. Prøv gjerne den lokale delikatessen, hummer.

Hvordan reise rundt på øya?

Det finnes tre gode måter å reise rundt på øya på – med bil, scooter eller sykkel. Øya er såpass liten at du kan også ta beina fatt. Du behøver heller ikke være redd for å kjøre feil, det er i grunnen bare tre veier du kan velge mellom. Det kan være lurt å begynne med en tur til fyret Far de la Mola, som du gjerne kan kombinere med et stopp på hippiemarkedet Artisans Market i byen El Pilar de la Mola, som arrangeres hver onsdag og søndags ettermiddag.

Hvordan reise til Formentera

Du må fly til Ibiza for å komme til Formentera. Hotell og fly finner du i linkene under:

Aktiv ferie

Rutekartet som viser 12 ruter til lands og 6 ruter med havkajakk er et must for deg som liker å være i aktivitet. Her er det bare å velge mellom fottur, sykling, nordic walking, havkajakk og fugleobservasjon. Her velger du det som passer deg best, fra den 1.3 km lange ruten Cami de Ses Vinyes for nybegynnere, til ruten El Pilar og La Mola-fyret, kjent for sine bratte stigninger. Fra toppen kan du nyte den spektakulære utsikten. Eller hva med en kajakktur rundt øya?

Tips

Formentera er paradis for deg som ønsker et avbrekk fra hverdagens jag i naturskjønne omgivelser. Øya er kjent for sine paradislignende strender, krystallklare hav og fred og ro. Skal du overnatte på øya, så bør du sjekke ut de nye M-pensjonatene som ligger i umiddelbar nærhet til strendene og restauranter med utsøkte, lokale delikatesser.

Les mer om Formentera på Turistkontoret sine hjemmesider