Søk reise
Reis til Hurghada

Reis til Hurghada

Et stadig mer populært reisemål for nordmenn. Det har blitt bygget et stort antall nye hotell langs Rødehavet. Drømmer du om en ferie med lange og vakre sandstrender har du kommet til rett sted. I disse omgivelsene kan du ha en ferie, kulturopplevelser i kombinasjon med dykking og avslapping i solen. Selv om det er store endringer og utbygging  i Hurghada er det fremdeles mulig å finne områder som er upåvirket av alt dette. Nord i byen, i sentrum finner man basaren. Her finner du alt fra frukt, messingprodukter, krydder, kamelskinn, bomullsvarer, smykker og souvenirer. I sentrum av Hurghada er det ikke mange shoppingmuligheter, så enten drar du til Downtown, eller Sekalla sentrum, der det finnes bra shoppingmuligheter og taxfree butikker.

Du endrer enkelt reisedato, reiselengde, avreisested, antall personer, katergori/antall stjerner etc etter du har klikket på “velg”

NB:  Det finnes noen reisemål i nærheten av Hurghada som feks Makadi og Quseir

Til Hurghada fra Norge

Hurghada ... ... netter ... ... Velg
Hurghada ... ... netter ... ... Velg
Hurghada ... ... netter ... ... Velg

Til Makadi fra Norge

Makadi ... ... netter ... ... Velg
Makadi ... ... netter ... ... Velg
Makadi ... ... netter ... ... Velg

Til Quseir fra Norge

Quseir ... ... netter ... ... Velg
Quseir ... ... netter ... ... Velg
Quseir ... ... netter ... ... Velg

Natteliv i Hurghada

Hurghada har ikke samme pulserende nattliv som reisemål langs Middelhavet, men utvalget av restauranter, butikker, barer og diskotek er bra.  Det er gode muligheter for utflukter til Kairo og Nilen fra Hurghada.

Serverdigheter i Hurghada

Luxor – Ligger 5 timar fra Hurghada og er et over 4.000 år gamla monument – et av verldens størsta friluftsmuseer. Klostrene St Anton & St Paul – isolerte koptiske kloster som er de eldste i Egypt. Hele den kristne klostervirksomheten har sitt opphav her. Bir Shalatein er en liten by langs den administrative grensen mellom Egypt og Sudan og i dette området finnes noen av de beste  områdene for dykking i Rødehavet.

Opplev strendene i Hurghada

Når du har kommet til Hurghada er en fin strand en del av dine opplevelser der. Følgende strender kan anbefales: Beach Albatross – langgrunn  strand med bra snorkling og barnevennlig. Arabia – flott   beliggenhet med grov sand og barnevennlig. El Gouna – et forholdsvis nytt turistområde i smakfull stil, 20 kilometer nord for Hurghada. Her finnes hotell, flyplass, golfbane, shoppingsenter, amfiteater og barnevennlig.

Kulturforskjeller i Hurghada

I Egypt praktiseres en typisk arabisk / islamisk kultur. Ettersom religion står sterkt i deres måte å leve på er det noen viktige saker som du bør ha i tankene når du er der. Feks passer det dårlig å drikke alkohol utenfor hotellområdet. En annen sak er hvordan man kler seg og særlig gjelder dette kvinner. Å gå runt toppløs kan gi uønsket oppmerksomhet. Lønnsnivået er også betydlig lavere enn på manga andre reisemål så husk alltid å gi litt driks i restauranter, til sjæfører og døropnere osv. Så en bra idé er å ha en del småpenger i lomma.