Søk reise
10 ting å gjøre i Krakow

10 ting å gjøre i Krakow

1: Stikk innom en av de mange kafeene som heter 4zl/8zl. Navnet betyr nemlig at de selger drinker for 4 Zloty og snacks for 8 Zloty. Her vrimler det av unge og studenter, og stemningen er i virkelig på topp utover kvelden.

2: Bestill guidet utflukt i den gamle Sovjet-forstaden Nowa Huta, et kvarters kjøring fra Krakow. Opplevelsen blir komplett når du plukkes opp utenfor hotellet med en Trabant, en bitteliten bil som var svært populær i kommunismen.

3: Prøv piroger! Legg turen innom U Babci Maliny, en av byens mest populære restauranter. Dette er også stamsted for mange av de lokale som bor her.

4: Gamlebyen og torget må oppleves. Dette er et av Europas vakreste torg, datert tilbake til 1200-tallet, og var i gamle tider byens viktigste markedsplass.

5: Guidet utflukt til Auschwitz-Birkenau bør være obligatorisk. Inntrykkene er mange og sterke, og det er anbefalt å sette av en dag til utflukten.

6: 20 minutter utenfor byen ligger Saltgruvene. Flere hundre meter under jorden har underjordiske sjøer gravd ut eventyrlige salt-skulpturer. I dag er dette en av Polens største turistattraksjoner.

7: Shopping er selvsagt med på listen. Galeria Krakowska er byens beste kjøpesenter. Her finner du alle de kjente merkevarene samt vesker, sko, skinn og smykkebutikker.

8: Wawel-slottet ligger midt i byen og bør besøkes. Slottet ble bygget på 1300-tallet, men har fått noen senere tilføyelser. Særlig flott å se tidlig på morgenen.

9: Gå en tur i vakre hageomgivelser i Planty Park. Her gir kastanjetreene svalende skygge på sommeren, men parken er enda vakrere på høsten.

10: Pub-til-pub-runde. Det sies av Krakow er den byen i verden med flest barer. Hyggelige priser og stort ølutvalg gjør Krakow til et øl-mekka.

Priseksempel til Krakow

Krakow ... ... netter ... ... Velg
Krakow ... ... netter ... ... Velg
Krakow ... ... netter ... ... Velg
Krakow ... ... netter ... ... Velg
Krakow ... ... netter ... ... Velg
Krakow ... ... netter ... ... Velg